Суспільне оголосило фіналістів Нацвідбору на Євробачення-2022

У понеділок, 24 січня, під час пресконференції у Радіохабі Академії Суспільного мовлення оголошено список фіналістів Національного відбору на участь у Пісенному конкурсі Євробачення-2022.

Учасники фіналу:

Alina Pash Тіні забутих предків
Cloudless All be alright
Kalush Orchestra Stefania
Laud Head Under Water
Michael Soul Demons
Our Atlantic Моя Любов
Roxolana GIRLZZZZ
Wellboy Nozzy Bossy

«Стосовно складу учасників, я вважаю, що ми обрали дуже збалансований склад: як з точки зору музики, так і з потенціалу виконавців до телевізійного шоу. Буде, що подивитися, і буде що послухати. Вважаю, що цей баланс є хорошим результатом командної роботи нашого оргкомітету та партнерів з Friends Production. Ми ретельно послухали всі 284 заявки, які нам надіслали. Ми надали змогу конкурсантам з довгого листа взяти участь у прослуховуваннях, бо фізична присутність — значний фактор при відборі. Багато наших уявлень про артистів не збіглися з їхньою поточною формою. Або, навпаки, деякі пісні вже були з сформованою картинкою, а прослуховування дещо змінили наші перші враження. Лонглист було легко сформувати, тим паче, що ми себе не обмежували кількістю учасників.

До лонглисту потрапили всі, кого ми вважали гідними для участі у Національному відборі і потенційно ті, хто може представляти Україну та зможуть потрапити до фіналу Євробачення, що є нашою задачею мінімум. Ми виступили під час Нацвідбору і продовжуємо виступати гарантом транспарентності й прозорості. Для нас важливо було донести цінності, місію і відкритість до конкурсу також до наших підрядників. Тому нам важливо було знайти спільну мову і нам вдалося це зробити. В принципі список Оргкомітету не дуже сильно відрізнявся від запронованого нашим підрядником і ми дискутували найбільше тільки по одній позиції», — розповів Ярослав Лодигін, член правління Суспільного, відповідальний за платформу телебачення.

У свою чергу Олексій Гончаренко, продюсер та керівник компанії «Френдс Про ТВ», розповів, якого шоу у фіналі Нацвідбору очікувати глядачам.

«Склад сьогоднішньої нашої вісімки я оцінюю як дуже потужну, тому що майже всі вони мають і сценічний досвід, і кліпи. Щонайменше троє-четверо — це вже молоді зірки, яких знає і любить країна. А те, що це не якісь великі зірки, мені здається, навіть добре, бо і це як місія відбіркового конкурсу, який зробив зірками і Alyosha, і Go_A. Цього року теж є надія, що ми будемо для однієї зірки великим стартом або, якщо це буде відомий артист, наступним рівнем його популярності й переходом у вищу лігу.
Концерт хочемо зробити таким, що це буде вісім абсолютно різних мінішоу.

Всі вісім учасників — вони різні, співають в різних жанрах. Тому і сцена, і сценічні методи, і фокуси будуть різними — для кожного з них вони підбиратимуться індивідуально. Маю надію, що це буде яскраве шоу — і ведучі, і журі, і за лаштунками, і грінрум, який вперше буде у відбірковому конкурсі. Щоденники, які ми знімемо про кожного з учасників, дадуть змогу з одного концерту зрозуміти їх потенціали. Але це буде складний вибір і для журі, і для телеглядачів», — розповів Олексій Гончаренко, продюсер та керівник компанії «Френдс Про ТВ».

Фінал Національного відбору на Євробачення-2022 відбудеться у форматі телевізійного концерту 12 лютого о 19:00 в прямому ефірі суспільного телеканалу UA: ПЕРШИЙ.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації