У художньому музеї Чернівців відкрилася унікальна виставка писанок Ольги Ровецької «Сад ангельських пісень»

У художньому музеї в Чернівцях відкрилася унікальна виставка писанок Ольги Ровецької «Сад ангельських пісень». Мисткиня розписує писанки понад 40 років.

Вперше взяла писачок до рук у 12 років, – тоді, коли це можна було робити лише підпільно. Адже у радянські часи за це могли покарати, якби сексоти донесли кегебістам. На виставці представлено понад 300 робіт авторки писанкарки Ольги.

Розписування писанок – не лише давня Великодня традиція, а й чудова арт-терапія для дітей та дорослих. У цьому переконана Ольга Ровецька з Сокаля на Львівщині, у доробку якої понад дві тисячі писанок.

"Колись спеціально перед Великоднем влаштовували суботники. А в неділю, на сам Великдень, мама мусила йти на роботу. Тож ми писали писанки в суботу ввечері. А посвячувати ходила мама маминої подруги, бо бабцю уже ніхто не чіпав", – розповідає Ольга Ровецька.

Нині вона займається улюбленим заняттям не лише перед Великоднем, а цілий рік. Пані Ольга веде гурток з писанкарства у Сокалі. При чому на заняття приходять не лише діти, а й дорослі.

Також відома писанкарка у Чернівцях проведе свої три майстер-класи: 11, 12, 13 квітня о 15.00 годині в обласному художньому музеї. Вартість майстер-класу: 200 грн + вхідний квиток в музей (всі необхідні матеріали для МК входять у вартість, розрахунок - під час заходу).

Скажу, що такої виставки у нашому місті раніше не було. Тож варто відвідати і побачити ту красу.

Степан КАРАЧКО, краєзнавець.
Спеціально для БукІнфо (с)
Фото - автора


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації