Медіа-хаб "Буковина" запустив новий проєкт "Не | По Цимбалах", де розповідатиме про відомих митців та мисткинь нашого краю

Медіа-хаб "Буковина" запустив новий проєкт з промовистою назвою "Не | По Цимбалах". Це ряд передач про відомих митців та мисткинь Чернівеччини, що розповідатимуть про культуру сьогодення. На разі вийшла друга серія проєкту, гостею якого була Аліна Коник, художниця-універсалка, яка стала відомою багатьом людям після славнозвісного розпису будинку в Чернівцях.

Аліна Коник народилася у Чернівецький області, нині проживає за містом, закінчила Вижницький коледж прикладного мистецтва ім. В.Ю. Шкрібляка, а також навчалася у ЧНУ ім. Юрія Федьковича на факультеті архітектури, будівництва і декоративно-прикладного мистецтва.

Талановита художниця розповість з чого почався її мистецький шлях, про свою першу виставку у Чернівецькому художньому музеї, а також участь у всеукраїнському конкурсі з живопису "Срібний мольберт". Мисткиня поділиться своїми думками, щодо питання "мистецтво для всіх, чи мистецтво для обраних" та розкаже чому працює у жанрі ліногравюри і про особливості цього жанру.

Зараз Аліна активно займається творчістю, а її картини відомі закордоном.

"Потрібно весь час працювати, талант без праці абсолютно нічого не вартий!", - каже Аліна Коник.

До вашої уваги - відеозапис цієї цікавої розмови. Портал БукІнфо є одним із інформаційних партнерів цього мистецького проекту.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації