У двох лікарнях Чернівців майже у повному складі відмовилися вакцинуватися від коронавірусу

ЯКЕСЬ СЕРЕДНЬОВІЧЧЯ /

У Чернівецькій області медпрацівники ще двох лікарень майже у повному складі відмовилися вакцинуватися від коронавірусу.

Про це на брифінгу повідомила заступниця голови Чернівецької ОДА Наталія Гусак.

«У нас є декілька закладів, у яких в принципі комунікація не проводиться. Досить складно навіть почути аргументи медичних працівників, чому вони за або проти вакцинації, скоріше проти. У нас є міська лікарня № 3, де поки жоден лікар не виявив бажання вакцинуватися. І в нас є міська лікарня № 4, де тільки троє працівників вакцинувалися», — повідомила вона.

Гусак додала, що на Буковині завжди був низький рівень вакцинації, ця доля не оминула і програму з імунізації від коронавірусу.

Водночас більшість медпрацівників Герцаївської районної лікарні на Буковині відмовляються вакцинуватися через релігійні переконання.

На Буковині за минулу добу підтверджено 533 випадки зараження коронавірусом. Загальна кількість інфікованих в області зросла до 59 667. За минулу добу зафіксовано 10 летальних випадків, всього померло 1116 буковинців.

Осачук обурився через ковідну лікарню Чернівців, яка здає в оренду дефіцитні площі


Керівництво Чернівецької обласної державної адміністрації розкритикувало адміністрацію міської лікарні №1 через те, що в період нестачі ліжко-місць для хворих на коронавірус пацієнтів, цей медзаклад подав оголошення на ProZorro про можливу передачу в оренду площ лікарні, які їм нібито не потрібні.

Про це сьогодні на брифінгу повідомив голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук та його заступниця Наталія Гусак.

"Замість того, щоб лікувати чернівчан, давайте передамо ці площі в оренду", - сказав Осачук, - якого цитує МБ.

"Шкода, що таким чином було втрачено дорогоцінний час. Бо на цих площах давно можна було облаштувати додаткові місця, які могли приймати хворих чернівчан. Тим більше, що коштів більше, ніж достатньо. Я звертала на це і увагу головних лікарів, і управління медичного забезпечення міської ради, заступників Чернівецького міського голови", – сказала Наталія Гусак.

 


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації