Обурені жителі Дорошівців пікетували облдержадміністрацію через "перспективний план" (ОНОВЛЕНО+ВІДЕО)

БОДІ КРАЩЕ РИТИ ТУНЕЛЬ /

Приблизно 20 людей з села Дорошівці пікетують Чернівецьку облдежржадміністрацію через перспективний план. Згідно з ним, населений пункт має приєднатись до громади, яка розташована на відстані понад 25 кілометрів.

За перспективним планом села Дорошівці та Товтри увійдуть до Вікнянської ОТГ. Втім це суперечить методиці формування спроможних громад, каже сільський голова Дорошівців Іван Димко, - інформує Суспільне.

Від Дорошівців до Вікна відстань складає понад 25 кілометрів, а дорога проходить через територію двох інших громад — Заставнівської та Юрковецької. Прямого транспортного сполучення зараз немає. Відтак, за словами Димка, село має увійти до складу іншої громади — Заставнівської.

За словами директора департаменту регіонального розвитку облдержадміністрації Віктора Подорожнього, Дорошовецька сільська рада не виявила вчасно письмового бажання приєднатися до Заставни. А оскільки сільська рада Товтрів проголосувала за приєднання до Вікнянської ОТГ, то туди ж можуть приєднати сусідні Дорошівці.

Водночас на пікеті є декілька людей з Товтрів, які також виступають за приєднання до Заставни.

Нагадаємо, 6 квітня Кабмін затвердив новий перспективний план області за поданням обласної адміністрації, який спочатку викликав обурення та масові протести у Новодністровській ОТГ.

Головне фото: Суспільне: Буковина


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації