Новодністровськ вийшов на вулиці: люди обурилися через новий перспективний план Буковини, який вигідний місцевим "князькам" (ДОДАНО НОВЕ ВІДЕО)

А СЛУГИ ХТО?! /

Виконувачка обов’язків міського голови Новодністровська Наталія Цимбалюк поскаржилась президенту Володимиру Зеленському на голову Чернівецької ОДА Сергія Осачука через те, що він подав на розгляд уряду змінений перспективний план Чернівецької області.

Про це Цимбалюк повідомила у відеозверненні, пише molbuk.ua

Посадовиця обурилась через те, що змінений перспективний план Чернівецької області, який був учора затверджений на засіданні Кабінету міністрів, передбачає вилучення зі складу Новодністровської міської ОТГ чотирьох сіл – Василівки, Ожевого, Білоусівки та Розкопинців. Таке рішення Цимбалюк назвала "беззаконням і свавіллям".

"Так, ОТГ створена. Прийняті всі рішення. Відповідно до чинного законодавства про децентралізацію, ми пройшли усі етапи. Новодністровська ОТГ на сьогодні спокійна і впевнена, що в Україні діють закони, в Україні діє Конституція. Що в Україні є влада, яка дійсно вболіває за людей", – заявила в.о. мера Новодністровська.

Наталія Цимбалюк заявила також, що новину про те, що Чернівецька ОДА подала уряду зовсім інший формат перспективних планів Буковини, вона дізналася із сайту Кабінету міністрів України.

"Від імені Новодністровської ОТГ, звертаюся до вас, як до президента – зверніть увагу, що відбувається. Чернівецька ОДА сьогодні повністю керована керівником Сокирянського району. Як можна під час пандемії – такої складної ситуації, яка пов’язана з поширенням коронавірусної інфекції, так безсовісно, беззаконно і підло діяти? Очільники Сокирянського району, переслідуючи свої інтереси, задовільняючи власні амбіції, впливаючи на ОДА, безпосередньо на керівництво, яке допускаючи такі грубі порушення, підписало цей перспективний план. При цьому, не повідомляючи нашу громаду. І відправили на затвердження Кабінету міністрів незаконний, протиправний перспективний план, який абсолютно суперечить всьому і всім", – сказала Цимбалюк.

За повідомленням Новоднівстровського радіо, сьогодні поблизу міста розпочалась акція протесту проти затвердження нового перспективного плану, в якому місто залишається без сіл, які ще у 2016 році проголосували за приєднання до Новодністровської міської ОТГ.

Мешканці міста перекрили рух транспорту на одній з вулиць Новодністровська.

Раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів України ухвалив рішення про затвердження перспективного плану Чернівецької області з доопрацюванням в одноденний термін.

Зустріч представників громад з першим заступником голови ЧОДА Богданом Ковалюком:


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації