Адміністративне протистояння між Хотином і Кельменцями, з легкої подачі Чернівецької ОДА, вийшов далеко за межі України, про нього заговорила... Європа (ВІДЕО)

У ХОЛОПІВ ЧУБИ ТРІЩАТЬ... /

Адміністративне протистояння між Хотином і Кельменцями, з легкої подачі Чернівецької ОДА, вийшов далеко за межі України, про нього заговорила... Європа. Чешський російськомовний канал "Настоящее время" присвятив цьому протистоянню аж півгодинний документальний фільм. Журналіст телеканалу побував у Хотині, Кельменцях та Чернівецькій ОДА, де намагався вияснити суть протистояння.

Поки люди в двох районах чубляться між собою, голова ОДА Осачук це називає "жанром передвиборчої кампанії", а президент Зеленський назавав це "політичною акцією".

Кілька сотень людей в Хотині блокують рух на трасі міжнародного значення значення. Так в невеликому містечку протестують проти «неправильної», на їхню думку, децентралізації. Масштабна українська реформа, яка повинна була об'єднати населені пункти, стала причиною повномасштабної війни за владу.

Хотин хочуть позбавити головного статусу. Це не на жарт обурило місцевих жителів. Вони бояться втратити фінансування і туристів, адже саме тут знаходитися знаменита Хотинська фортеця. Детальніше дивіться у документальному фільмі "Боротьба за владу в Україні" (телеканал "Настоящее время"):


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації