До складу журі Одеського кінофестивалю ввійшов режисер, який раніше проживав у Чернівцях

Одеський кінофестиваль, що проходитиме в Чернівцях, представив склад журі. До нього, зокрема, увійшов режисер кінострічки «Памфір», який деякий час проживав у Чернівцях, Дмитро Сухолиткий-Собчук.

Отож, як повідомляє пресслужба кінофестивалю, до складу журі міжнародної європейської конкурсної програми 14-го ОМКФ увійшли:

- Дмитро Сухолиткий-Собчук – український режисер, член Європейської Кіноакадемії та Української Кіноакадемії. Його короткометражний ігровий фільм «Штангіст», претендент на приз EFA, отримав нагороди Best Short Film Award в Анжета Гран-прі Варшавського міжнародного кінофестивалю. Прем’єра його ігрового дебютного повнометражного фільму «Памфір» відбулась у програмі Directors’ Fortnight (CANNES FILM FESTIVAL 2022), номінант на Європейську кінопремію в категорії «Найкращий дебют» 2022.

- Сімона Бауман – директорка German Films. Працює в кіновиробництві понад 25 років, за які створила багато документальних та художніх фільмів. До березня 2019 року очолювала документальний відділ Saxonia Entertainment GmbH. У 2019 році Сімона Бауман стала керуючою директоркою компанії German Films.

- Едвінас Пукшта – литовський програмер та відбірник фільмів, член Європейської кіноакадемії. Член відбіркового комітету кінофестивалю «Темні ночі». Також працює художнім керівником фестивалю TARTUFF. Продовж 15 років Едвінас був програмером Вільнюського міжнародного кінофестивалю. Був членом журі на Каннському, Берлінському, Варшавському кінофестивалях, фестивалі в Трієсті тощо.

Стартує Одеський кінофестиваль у Чернівцях 19 серпня.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації