Будуть театри з прифронтових областей: у Чернівцях відновлюють фестиваль комедії "Золоті оплески Буковини"

Комедія під час війни - тема цьогорічного фестивалю "Золоті оплески Буковини". Участь візьмуть театри з прифронтових областей. Фестиваль стартує 27 листопада й триватиме до 30 листопада. За чотири дні планують показати сім-вісім вистав.

Про відновлення фестивалю комедії в Чернівцях розповів на пресконференції директор Чернівецького обласного музично-драматичного театру Іван Бутняк.

- Цей рік ювілейний для Ольги Кобилянської, чиє ім’я носить чернівецький театр, - зазначив Іван Бутняк. - Тому фестиваль комедії вирішили провести до Дня народження письменниці.

Отож, стартує фестиваль 27 листопада, в День народження Ольги Кобилянської. Для участі у фестивалі запросили театри з Одеси, Харкова та Херсона.

- Наша місія - об'єднання мистецької, театральної України. Скажімо, колись рідко приїжджали з гастролями на Буковину саме ті театри, які цього року зіграють вистави в Чернівцях. Бо це не так уже й близько, - додав Бутняк. - Та цього року ми чекаємо вистав саме від театрів з прифронтових територій.

27 листопада вистави показуватимуть на сцені-майстерні театру. А вже 28 листопада відкриють головну сцену Чернівецького обласного музично-драматичного театру.

Довідка

"Золоті оплески Буковини" - фестиваль комедії, який заснували у 2003 році в театрі Чернівців. За роки існування фестивалю у ньому взяли участь театральні колективи зі Львова, Рівного, Тернополя, Чернігова, Івано-Франківська, Вінниці, Луцька, Києва, Мінська, Ясс та інших міст.

Фестиваль не проводили останні кілька років через карантинні обмеження та повномасштабну війну.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації