П'ять найнебезпечніших продуктів, які викликають залежність та можуть спровокувати хвороби
Існує безліч продуктів, які можуть бути небезпечними для здоров'я, якщо споживати їх у надлишку.
Є багато продуктів харчування, які можуть завдати шкоди здоров'ю людини, якщо вживати їх у великій кількості або регулярно, пише Діалог. У тому числі можна назвати такі:
Глутамат натрію (Е621)

Глутамат натрію – це натуральна сольова сполука глутамінової кислоти, яка використовується як добавка в їжу, щоб посилити смак та аромат продуктів. Він має специфічний смак, який називається "розумами", і часто використовується в азіатській кухні та в промисловому виробництві харчових продуктів.
Продукти, що містять добавку Е621, викликають у організму залежність і можуть призводити до головного болю, нудоти, алергії і навіть раку. Глутамат натрію можна знайти у різних продуктах, включаючи супи, приправи, закуски, готові страви, кетчуп, соєвий соус та багато інших.
Транс-жири

Олія жирністю менше 72% вживати не можна. Продукти, що містять транс-жири (гідрогеноване масло), можуть підвищувати рівень "поганого" холестерину і збільшувати ризик серцево-судинних захворювань.
Такі жири часто присутні у фаст-фуді, смажених продуктах та упакованих закусках.
Малосольна риба у пластикових тарах

Справжня малосольна риба зберігається недовго і лише в маслі. При покупці читайте склад продукту на упаковці. Переконайтеся, що він містить тільки ті інгредієнти, які ви очікуєте, і не містить штучних добавок або консервантів, якщо ви віддаєте перевагу натуральним продуктам.
Арахіс
Арахіс - це один із найпопулярніших горіхів у світі, але мало хто знає, що він є генно-модифікованим продуктом. У нього вживлюють ген петунії, щоб його не атакували комахи.
Крабові палички

Це звичайна соя, змішана із крабовою есенцією. Майже 95% сої – це ГМО (генно-модифікований продукт). Крім цього, деякі крабові палички містять надмірну кількість солі та цукру. Споживання зайвих кількостей солі та цукру пов'язане з ризиком розвитку гіпертонії, ожиріння та інших захворювань.
-
Люди й далі гинуть сотнями від коронавірусу. Стало відомо, скільки українців померли від COVID у жовтні-листопаді
-
На Буковині за час війни кількість гострих інфарктів міокарда зросла на третину. Трапляється навіть у 30-річних
-
Вісім кращих протизапальних продуктів
-
Медики розповіли, кому шкідливо вживати часник
-
На Буковині карантинних обмежень запроваджувати не будуть, бо немає підстав - Наталія Гопко
-
На Буковині зросла захворюваність на ГРВІ