Назвали три продукти, які швидко "вбивають" серце
Деякі продукти, які часто з'являються у раціоні більшості людей, можуть завдавати шкоди серцю та судинам. Експерти визнають, що не обов'язково займатися спортом по три години на день і їсти тільки рибу та овочі, щоб зберегти здоров'я серця. Кілька простих звичок можуть мати більше значення, пише видання Huffpost. Одна з найпростіших речей - відкоригувати меню, виключивши продукти, які особливо шкідливі для серця, цитує публікацію Діалог.
Тут кардіологи та дієтологи виділяють три продукти, які потрібно викреслити з раціону якомога швидше.
БЕКОН - це жирне м'ясо свинини, яке зазвичай смажать або запікають. Бекон містить багато насичених жирів і холестерину, які підвищують рівень "поганого" холестерину у крові та сприяють утворенню атеросклеротичних бляшок на стінках судин.
Це збільшує ризик розвитку ішемічної хвороби серця, інфаркту міокарда й нсульту. Крім того, бекон містить багато нітритів і нітратів - консервантів, які за високих температур перетворюються на канцерогенні речовини, тож бекон може підвищувати ризик розвитку раку шлунка та кишківника.
БІЛИЙ ХЛІБ - це хліб із борошна вищого ґатунку, яке проходить сильне очищення та оброблення. У результаті цього хліб втрачає більшу частину харчових волокон, вітамінів і мінералів, які містяться у цілісному зерні. Білий хліб має високий глікемічний індекс, тобто швидко підвищує рівень цукру у крові та спричиняє викид інсуліну.
Це може призводити до розвитку цукрового діабету, ожиріння та метаболічного синдрому - факторів ризику для серцево-судинних захворювань. Крім того, білий хліб може сприяти розвитку запалення в організмі, яке також негативно впливає на стан серця та судин.
КАРТОПЛЯ ФРІ - це обсмажені у фритюрі шматочки картоплі. Картопля фрі містить багато жирів і калорій, які сприяють накопиченню зайвої ваги та підвищенню рівня холестерину у крові. Крім того, під час смаження картоплі утворюються акриламід і гетероциклічні аміни - речовини, що можуть пошкоджувати ДНК клітин і спричиняти рак.
Картопля фрі також містить багато солі, яка збільшує тиск у судинах і навантаження на серце. Як бачите, ці три продукти не тільки не приносять користі нашому організму, а й можуть серйозно нашкодити нашому здоров'ю. Медики рекомендують замінити їх на більш корисні альтернативи, як-от легке м'ясо, цільнозерновий хліб і запечена картопля.
Варто зазначити, що серцево-судинні захворювання, такі як атеросклероз, гіпертонія та інфаркт міокарда, можуть бути спричинені або посилені неправильним харчуванням. А проблеми з серцем можуть розвиватися по-різному у різних людей. Важливо знати основні ознаки та симптоми, які можуть вказувати на необхідність звернутися до лікаря.
-
Вчені навчили "Штучний інтелект" визначати остеоартрит на 8 років швидше, ніж діагноз буде видно на рентгені
-
Чернівецький обласний кардіоцентр утримує лідерство в Україні з надання спеціалізованої кардіологічної допомоги
-
Стало відомо, чому діти легше переносять COVID-19
-
«П’ята хвороба». В Україні епідемія парвовірусу: що це таке
-
Дослідники знайшли спосіб знешкоджувати ракові клітини без шкоди для здорових
-
У 8 закладах Буковини можна отримати медичну допомогу при інсульті - НСЗУ