Два продукти, від яких не можна відмовлятися, якщо хочеш схуднути. Вас це здивує

Фрукти і ягоди — це корисно. Але якщо ви хочете схуднути, рекомендації однозначні: банани і виноград потрібно виключити. Уцьому питанні одностайні і блогери, і тренери, і багато дієтологів. Банани і виноград регулярно з’являються в рейтингах заборонених плодів, які радять не просто обмежити, але і повністю виключити всім, хто хоче знизити вагу.

Їх звинувачують у високій калорійності, тому у популярних дієтах місця для бананів і винограду немає, пише NV Здоров’я.

І у багатьох фахівців є свої пояснення, чому вони перешкоджають втраті ваги. Більш екзотичні. Часом настільки, що не хочеться переповідати. Але якщо ви любите банани і виноград, то і для вас є хороші новини.

На щастя, звинувачення бананів і винограду не мають під собою наукових обґрунтувань. Більш того, у них є захисники. Які справедливо вказують на те, що висококалорійні солодкі плоди насправді дуже корисні. Їх не можна їсти в необмеженій кількості, але відмовлятися від них повністю — велика помилка.

Аргументи на користь бананів і винограду

Бет Китчін, доцент кафедри наук про харчування Університету Алабами в Бірмінгемі лаконічно сформулювала основний аргумент захисників бананів і винограду. Вона вважає дієту з їх вилученням — найгіршою в світі. На її думку, це одна з найгірших помилок у харчуванні.

Доктор Китчін не заперечує калорійність плодів, але зазначає, що крім калорій вони містять багато клітковини і води.

Дієтолог акцентує увагу на тому, що банан і виноград добре і надовго насичують, а якщо додати до цього їхню користь, то повна відмова від них не може бути виправдана турботою про стрункість і здоров’я.

Банани містять багато корисних речовин: магній, вітаміни групи В, С і т. д. У них багато клітковини, а, як відомо, її достатня кількість в раціоні сприяє схудненню.

Банани часто звинувачують у тому, що вони містять багато цукру, але тип вуглеводів у цьому фрукті залежить від ступеня зрілості.

Незрілі банани містять так званий стійкий крохмаль, який допомагає регулювати рівень цукру в крові.

Unsplash
Фото: Unsplash

Стійкий крохмаль, як кажуть деякі дослідження, може запустити процес спалювання жирів. Глікемічний індекс бананів теж залежить від їх зрілості. У зелених бананів він низький, у стиглих він на середньому рівні (62), але не високий.

Як бачимо, банани можуть бути хорошим ситним перекусом. Вони корисні для здоров’я серця і травної системи.

Виноград: антиоксиданти та інші переваги

Глікемічний індекс винограду, незважаючи на вміст натурального цукру, теж не високий.

Але це справедливо стосовно свіжого винограду, а висушені ягоди (родзинки) можна вживати тільки в дуже обмеженій кількості.

Виноград — джерело вітаміну К, клітковини і поліфенолу — відомого антиоксиданту. Виноград завдяки антиоксидантам допомагає запобігти розвитку метаболічного синдрому, знижуючи ризик інфаркту, інсульту і діабету.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації