Українців чекає зростання цін на курятину та інше м'ясо птиці – прогноз
ПРИЦІНЮЄМОСЯ... /
Поки в Україні дорожчає рекордними темпами буряк, експерти попереджають: ціни можуть підскочити і на інші продукти. Так, вартість курятини та інших видів м'яса птиці напередодні Нового року зросте на 10%, прогнозують в Інституті аграрної економіки.
"За прогнозами вчених, до кінця 2018 року ціни на всі види м'яса птиці підвищаться ще на 10%. До цього, зокрема, призведе до збільшення попиту напередодні новорічних свят і низька купівельна спроможність споживачів, які не зможуть придбати більш дорогі яловичину та свинину", – повідомила прес-служба Національної академії аграрних наук України.
Відзначається, що, починаючи з 2016 року, в Україні спостерігається щорічне підвищення цін на м'ясо птиці.
"Характерною рисою оптово-відпускних цін на м'ясо птиці є їх постійне зростання впродовж року. Це викликано як зростанням цін на саме виробництво внаслідок підвищення цін на електроенергію, газ та комбікорм, так і подорожчанням інших видів м'яса – яловичини та свинини", – пояснюють вчені.
При цьому за рік куряче м'ясо в Україні зрівнялося в ціні з європейськими країнами.
Крім того, за словами експертів, постійне зростання обсягів експорту м'яса птиці в результаті завоювання нових ринків збуту негативно впливає на ціни цього виду продукції на внутрішньому ринку. Лише в жовтні 2018 з порівнянні з відповідним періодом минулого року обсяги експорту курятини зросли майже на 50 тис. тонн і Україна посіла шосте місце в світовому рейтингу експортерів курятини.
Поки в Україні дорожчає рекордними темпами буряк, експерти попереджають: ціни можуть підскочити і на інші продукти. Так, вартість курятини та інших видів м'яса птиці напередодні Нового року зросте на 10%, прогнозують в Інституті аграрної економіки.
"За прогнозами вчених, до кінця 2018 року ціни на всі види м'яса птиці підвищаться ще на 10%. До цього, зокрема, призведе до збільшення попиту напередодні новорічних свят і низька купівельна спроможність споживачів, які не зможуть придбати більш дорогі яловичину та свинину", – повідомила прес-служба Національної академії аграрних наук України.
Відзначається, що, починаючи з 2016 року, в Україні спостерігається щорічне підвищення цін на м'ясо птиці.
"Характерною рисою оптово-відпускних цін на м'ясо птиці є їх постійне зростання впродовж року. Це викликано як зростанням цін на саме виробництво внаслідок підвищення цін на електроенергію, газ та комбікорм, так і подорожчанням інших видів м'яса – яловичини та свинини", – пояснюють вчені.
При цьому за рік куряче м'ясо в Україні зрівнялося в ціні з європейськими країнами.
Крім того, за словами експертів, постійне зростання обсягів експорту м'яса птиці в результаті завоювання нових ринків збуту негативно впливає на ціни цього виду продукції на внутрішньому ринку. Лише в жовтні 2018 з порівнянні з відповідним періодом минулого року обсяги експорту курятини зросли майже на 50 тис. тонн і Україна посіла шосте місце в світовому рейтингу експортерів курятини.
Більше новин по темі:
-
Взуття військового біля купе - зворушливий епізод з воєнних буднів відомої волотерки
-
У Буковинські Карпати посеред квітня повернулася зима
-
Спека, як літом: у Чернівцях зафіксували нові температурні рекорди
-
"Велику Писарівку ворог рівняє із землею": Воєнна кореспондентка з Сумщини Оксана Ковальова розповіла буковинцям, як працювала та жила під постійними обстрілами
-
«Бандери ідут! Бандери ідут!», - кричали росіяни на українців, які поверталися з окупації додому через рф - спецрепортаж БукІнфо із єдиного діючого на кордоні пункту пропуску “Покровка” на Сумщині
-
Давній холостяк, військовий з Кіцманя Марко Чорний приїхав з фронту і одружився у Чернівцях на День закоханих