У Чернівцях підприємці пікетують обласну адміністрацію через "червону" зону карантину

ПРОТЕСТ /

У Чернівцях приблизно 50 людей зібралися на акцію протесту під облдержадміністрацією. Вони вимагають дозволити роботу ринків та магазинів з непродовольчими товарами.

Про це повідомляє кореспондентка Суспільного.

За словами учасниці акції Анжели Гуріної, обмеження "червоної" зони є незаконними та порушують її право на працю. Також вважає, що дітям потрібна якісна освіта, яку не зможуть надати дистанційно.

Учасник акції Василь Шкробанець виступає проти того, що на карантин закривають лише частину підприємців. Він торгує непродовольчими товарами на "Калинівському ринку".

До підприємців вийшов заступник голови обласної адміністрації Богдан Ковалюк. За його словами, обмеження встановлювала державна комісія через збільшення кількості інфікованих. Водночас місцева влада звертатиметься до уряду щодо вилати компенсацій підприємцям.

З 1 по 9 березня в Чернівецькій області діятиме "червона" зона карантину. Обмеження передбачають заборону роботи ресторанів, торгових центрів, спортзалів та фітнес-клубів. Навчання у закладах освіти буде дистанційним, а рух громадського транспорту дозволять лише у режимі спецперевезень.

Нагадаємо, у Чернівецькій області виникла критична ситуація з поширенням коронавірусу. Щодоби госпіталізують понад 100 людей.

Фото Суспільне та МБ


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації