«Друзі Стерненка показали себе руйнівниками». В ОП прокоментували акцію на Банковій (ФОТО+ВІДЕО)

1 з 15

ХІБА ЦЕ ПРОТЕСТ? /

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що частина учасників акції на підтримку Сергія Стерненка шляхом вандалізму хотіли спровокувати правоохоронні органи.

Про це повідомляє Українська правда.

У той же час, Подоляк повідомив, що президент Зеленський не збирається перешкоджати проведенню мирних акцій протесту.

«Під ОПУ в суботу були сотні людей — більшість із них навіть не підозрювали, що організатори акції і декілька десятків неадекватно налаштованих хлопців спробують використовувати звичайних учасників протесту в таких ось своїх спробах щось демонстративно ламати та провокувати жорстку відповідь від поліції. Розбите скло в вікнах поміняють, написи зі стін — змиють. Сліди від піротехніки на стінах Офісу президента приберуть. А ось те, що друзі Стерненка самі себе показали руйнівниками, вже не виправиш», — заявив Подоляк.

 

20 березня у Києві біля Офісу президента відбулась чергова акція на підтримку засудженого до семи років Сергія Стерненка. Під час заходу прихильники активіста закидали фаєрами будівлю ОП та розмалювали її різними написами.

 

 

Цього разу вхід на Банкову був вільний, поліцейські не перешкоджали проведенню мітингу.

 

 

Учасники акції тримали плакати з вимогою звільнити Стерненка з-під варти і запалили фаєри. Незабаром на знак протесту вони закидали ними будівлю Офісу президента, розбили вікна і розмалювали стіни різними написами. Також прихильники активіста підпалили табличку Президент України. У МВС акцію назвали «проплаченою» і «провокацією».

21 березня, після нічної акції прихильників Сергія Стерненка, прохід до будівлі Офісу президента перекрили правоохоронці.

Про це інформує кореспондент УП з місця події

Увечері 20 березня на Банковій мітингувальники розбили вікна Офісу президента, залили стіни й бруківку фарбою та намагалися підпалити будівлю.

У неділю вранці до розмальованого фасаду та потрощених дверей центрального входу в ОПУ журналістів не підпускають.

 

 

Поліцейські на Банковій проводять слідчі дії.

Поліція розпочала кримінальне провадження за фактом подій під Офісом президента. Дії мітингувальників кваліфікували як хуліганство.

Фото REUTERS, HB, Українська правда


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації