Екс-голова ОДА Ванзуряк згадав, як у 2010 році Чернівецька обласна рада ганебно провалила звернення до Януковича щодо денонсації "Харківських угод"

НІЩО НЕ ЗАБУТО /

Екс-голова Чернівецької ОДА Роман Ванзуряк у своєму дописі у Фейсбук згадав, як у травні 2010 року Чернівецька обласна рада ганебно провалила звернення до Януковича щодо денонсації "Харківських угод", які дозволили Росії мати в Криму величезну військову присутність. Це, врешті, й стало вирішальним, коли у 2014 році Росія окупувала Кримський півострів.

Роман Ванзуряк на той час був депутатом обласної ради і голосував за таке звернення. Загалом, підтримали звернення лише 42 депутати, тоді як потрібно для ухвалення рішення 53 голоси. При цьому фракція БЮТ в обласній раді налічувала 37 депутатів, а фракція «Нашої України», яку очолював Володимир Куліш, - 30 депутатів.

Дуже добре пам'ятаю сесію Чернівецької обласної ради, де розглядалося питання-звернення щодо денонсації так званих "Харківських угод", які сьогодні актуалізовані РНБО.

На той час керівництво ОДА робило все, щоб таке рішення не пройшло, - пише він у Фейсбук.

Для тодішнього голови Михайла Папієва це було тестове завдання продемонструвати всім і особливо Януковичу, те що в області партія регіонів отримала повну і абсолютну владу. Практично з усіма депутатами облради проводилась відповідна робота: на когось тиснули, когось залякували, з кимось мило бесідували, а комусь щось обіцяли !

І попри те, що більшість обласної ради, включно із головою та заступником, складалося із фракцій БЮТ та Наша Україна, рішення було провалено!!!

Пам’ятаю, як на той час депутат Петро Кобевко кричав не своїм голосом на своїх колег по фракції НУ, обіцявши ніколи цього не пробачити і кілька разів пропонував переголосувати, як кілька депутатів із так званого "демократичного табору" або не з'являлися, або не голосували, а деякі навіть картками для голосування маніпулювали, аби їх голос не був зарахований, як сварилися між собою депутати і як по-різному пояснювали свою зраду вже стушковані депутати!

Але найогидніше було бачити, як вели себе деякі партійні вожді, досвідчені "революційні патріоти", що виходили на трибуну і всіляко переконували всіх у політизації та безкорисності такого рішення) тим самим демонструючи новій владі бажання неухильно прогинатися та дисципліновано виконувати волю нового керівництва!

Я щиро переконаний у тому, що якби тоді, у 2010 році Чернівецька обласна рада приймала не звернення, а доленосне для держави рішення - результат голосування був би аналогічним!

Те, що почалося розслідування голосування депутатами ВРУ за фактом державної зради – дуже корисний прецедент і дієва прививка від корисливого лицемірства для багатьох політиків, а особливо тих, для кого особистий інтерес важливіший, аніж державний, і навіть тоді, коли йде мова про розміщення ворожої армії біля берегів твоєї країни!

 

 

Нагадаємо, 12 травня 2010 року Чернівецька обласна рада не змогла ухвалити звернення з приводу ратифікації Верховною Радою угоди про продовження перебування Чорноморського флоту Росії на території України до 2042 року. Підтримали звернення лише 42 депутати, тоді як потрібно для ухвалення рішення 53 голоси.

При цьому фракція БЮТ в обласній раді налічує 37 депутатів, фракція «Нашої України» - 30 депутатів

Проект звернення до Президента і голови Верховної Ради містив пропозицію висловити недовіру главі держави за підпис під угодою з Росією. Документ засуджував «харківські угоди» і вимагав їхньої денонсації.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації