У Чернівцях покажуть документальний фільм про збиття російськими військовими боїнга рейсу МН17

21 липня у культурно-мистецькому центрі імені Миколайчука у Чернівцях відбудеться спеціальний показ фільму "Залізні метелики". Це документальна стрічка про збиття російськими військовими рейсу МН17 на початку російсько-української війни.

Про це Суспільному повідомив піар-менеджер фільму Сергій Греков.

Про що фільм "Залізні метелики"

Показ фільму "Залізні метелики" присвячений дев'ятим роковинам трагедії рейсу MH17. Влітку 2014 року російські військові збили цивільний літак малазійських авіаліній в небі над українським Донбасом. Тоді загинули 298 людей. У стрічці розповідають обставини збиття літака, риторику російської пропаганди про цю подію та реакцію світової спільноти.

"Російський уряд одразу почав заперечувати свою причетність до трагедії, а пропаганда — працювати на повну потужність, намагаючись приховати справжні обставини. Стрічка "Залізні метелики" розповідає про обставини воєнного злочину, розслідування якого тривало 8 років", – йдеться в анонсі до показу.

У Чернівцях фільм представить продюсер та оператор фільму Андрій Котляр. Після показу відбудеться обговорення стрічки.

Фільм показували на національних та міжнародних фестивалях

Світова прем'єра фільму "Залізні метелики" відбулася на національному американському кінофестивалі незалежного кіно "Санденс". Також фільм показали на європейському фестивалі Берлінале, в Гаазі на фестивалі Movies That Matter, а також він увійшов у програму "Горизонти" Міжнародного кінофестивалю у Карлових Варах.

Крім цього, стрічка стала призеркою українського фестивалю Docudays UA, де отримала нагороду як креативне документальне кіно.

Де подивитися фільм

Фільм презентуватимуть 21 липня о 19:00 у кіномистецькому центрі імені Миколайчука на вулиці Головна, 140. Щоб переглянути стрічку, потрібно купити квиток. Також з 20 до 26 липня показ стрічки триватиме в одному з кінотеатрів Чернівців. Стрічку також покажуть в Одесі, Миколаєві, Запоріжжі та Києві.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації