"Нескорені" для нескореного: на концерті зібрали кошти на протез військовому з Чернівців

Концерт благодійного туру "Нескорені" в Чернівцях провели задля лікування військовослужбовця з Чернівців. Українські співачки Марта Липчей, KOLA, ROXOLANA та гурт Енджі Крейда виступили на сцені муздрамтеатру ім. Ольги Кобилянської. Виступи популярних артисток проходять в рамках масштабного українського туру. Усі зібрані кошти спрямовують на реабілітацію та протезування воїнів після важких поранень у тех регіонах країни, де проходить тур.

Повна зала глядачів, українські пісні, щирі емоції та історія війни пораненого військовослужбовця з Чернівців. Дмитро Мойсюк не зміг прийти на концерт. Він записав відеозвернення для відвідувачів концерту. Та були його батьки. Їм дякували та вклонялися.

Військовий Дмитро Мойсюк потребує біонічного протезування руки. Він - музикант, який і надалі мріє продовжувати грати. Руку втратив під час бою на Луганщині.

"Пригадую мінометний танковий обстріл. Я отримав поранення. Відбувалося все дуже швидко, - зауважив Дмитро. - Відразу навіть нічого не зрозумів. Згодом лише усвідомив, що на землі. Ногою не міг рухати, а рука, м’яко кажучи, не на своєму місці. Слава Богу, що нас забрали звідти. Було неприємно й боляче. Хотів врятувати руку. Та її ампутували".

Дмитро продовжує жити мрією - грати на електрогітарі. А ще він упевнений, що перемога неминуча.

"Ми вільні. Боремося за свободу, а ще - обов’язково переможемо. Як показує історія, зло завжди перемагають", - каже воїн.

Концерт розпочався з виступу гурту Енджі Крейда. Їхня пісня "Буде тобі враже так, як відьма скаже" зарядила енергією глядачів у залі. Виступи співачок супроводжувались оплесками та підспівуванням.

Співачка ROXOLANA запросила на сцену дітей. Коли вона співала, діти підтанцьовували. KOLA довела до сліз драматичним композиціями про очікування рідних із війни. Бо в кожного зараз хтось на фронті.

Марта Липчей, організаторка туру "Нескорені" зауважила, що концерти туру дуже популярні. Вона подякувала всім музикантам, а також зауважила, що з допомогою концертів уже допомогли багатьом пораненим, але незламним воїнам.

Наприкінці концерту всі разом заспівали гімн. Як зауважили зі сцени, з вірою в неминучу перемогу.

БукІнфо (с)


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації