Концерти, фільм та фестиваль: як у Чернівцях відзначатимуть 75-річчя Володимира Івасюка. Програма заходів

Композитор Володимир Івасюк 4 березня міг би відзначати своє 75-річчя. На честь ювілею в Чернівцях відбудуться заходи, присвячені Івасюку.

У програмі - документальний фільм, концерти та фестиваль-конкурс, пише С4.

Фільм «Феномен Івасюка»

Напередодні 75-річного ювілею композитора у Центрі Миколайчука покажуть фільм «Феномен Івасюка».

Автори фільму – актор, відеоблогер та засновник каналу «Загін кіноманів» Віталій Гордієнко та Станіслав Весельський. Документальне відео-есе знайомить з молодим, креативним та стильним музикантом Володею Івасюком, а також з його піснями, які у свій час змінили правила гри на музичній арені.

Коли: 3 березня о 18:00;

Де: Культурно-мистецький центр ім. Івана Миколайчука;

Вхід вільний.

Театралізований концерт

Чернівецький академічний обласний музично-драматичний театр ім. О. Кобилянської та Чернівецька обласна філармонія ім. Д. Гнатюка на річницю Володимира Івасюка підготували театралізований концерт «Для сина. Елегії».

У концерті використовуються вірші зі збірки «Елегії для сина» Михайла Івасюка та музичні твори Володимира Івасюка – «Сухая верба (варіації на тему)», «П’єса №3», «Осіння картинка», «Мелодія».

Над театралізованим концертом працювали, зокрема, народний артист України Павло Чеботов, заслужена артистка України Людмила Шапко, а також режисер Іван Бутняк.

Коли: 4 березня о 18:00;

Де: Чернівецький музично-драматичний театр ім. О. Кобиляснької;

Квитки: за посиланням.

30 років боротьби Володимира Івасюка

«Що можна встигнути за тридцять років? А якщо ми скажемо Вам, що за цей час можна створити Гімн руйнування Радянського Союзу – «Червону руту», що став символом Національного відродження, а його автор – символом Національного спротиву; пояснити крізь пісню глибину українства, щастя народитися і жити на цій землі; дати поштовх фестивальній культурі та повірити у майбутню свободу; створити понад сто пісень і понад п’ятдесят інструментальних творів, що стали силою єднання, символом національної ідентичності та підтримки українського народу в боротьбі за Незалежність…», – повідомляють організатори.

Концерт, під час якого виконуватимуть легендарні композиції Івасюка, відбудеться у Чернівецькій обласній філармонії. Його готували заслужений артист України Володимир Фісюк, Богдана Зайцева-Чебан, Ірина Козлова, Августа Шишкіна.

Пісні виконуватиме Академічний камерний хор «Чернівці» (диригент Євген Гнатчук). Режисеркою-постановницею стала Тетяна Воронова.

Коли: 5 березня о 18:30;

Де: Чернівецька обласна філармонія ім. Д. Гнатюка;

Квитки: за посиланням.

«Незвіданий Івасюк»

Ще один концерт, під час якої артисти філармонії презентують унікальну програму до 75-річчя від дня народження Івасюка, відбудеться у Чернівцях. У концерті звучатиме камерна інструментальна музика, викристалізована індивідуальним стилем композитора.

Композиції Володимира Івасюка виконає Академічний камерний оркестр «Capriccio». У програмі концерту також прозвучать фортепіанні твори композитора.

Коли: 14 березня о 18:30;

Де: Чернівецька обласна філармонія ім. Д. Гнатюка;

Квитки: за посиланням.

Крім того, як раніше повідомляв БукІнфо, в Чернівцях до 75-річчя Володимира Івасюка проведуть всеукраїнський фестиваль-конкурс "Водограй".


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації