Пісні Івасюка зазвучать по-новому: всеукраїнський фестиваль-конкурс "Водограй" започатковано у Чернівцях

Фестиваль-конкурс "Водограй", присвячений пам'яті композитора Володимира Івасюка, організовують у Чернівцях. Учасникам пропонують показати творчість автора по-новому, виконавши його твори у власній інтерпретації.

До участі запрошують молодих музикантів з усієї України. Вже з 1 лютого вони можуть подавати онлайн-заявки з відео своїх виступів. Прийом заявок триватиме до 25 лютого.

- Ми шукаємо молодих виконавців, що створюватимуть музику нового часу, - розповіла на сьогоднішньому брифінгу директорка Культурно-мистецького центру імені Івана Миколайчука Тетяна Д'яченко, передає кореспондентка БукІнфо.

- Люди, дотичні до мистецтва, можуть взяти участь у фестивалі й показати своє бачення творчості Володимира Івасюка. Сподіваємось на креативність кожного з учасників.

Під час відбору, каже Тетяна Д'яченко, враховуватиметься саме новий підхід кожного з конкурсантів до виконання творів Івасюка.

Переможця визначатимуть в онлайн-режимі. У складі журі - відомі музиканти. Так, очолив суддівську команду музикант і соліст гурту «Піккардійська Терція» Андрій Капраль.

Також серед членів журі є композиторка і співачка Олена Токар, джазовий піаніст Олег Петрович, флейтист Роман Марусяк, а також актриса Інна Мірошниченко.

Перша заявка на участь у фестивалі-конкурсі надійшла з Чернівців, розповів технічний директор фестивалю Роман Олійник.

"Коли матимемо всі заявки учасників, то публікуватимемо їх виступи у соцмережах. Таким чином, користувачі інтернету зможуть визначити учасника, що отримає приз глядацьких симпатій", - зазначив Роман Олійник.

Вже 4 березня в концертній залі "Чернівці" відбудеться гала-концерт переможців конкурсу-фестивалю "Водограй", а також сольний концерт голови журі Андрія Капраля.

Участь у фестивалі, а також вхід на гала-концерт - безкоштовні. Витрати компенсовує спонсор заходу.

Особливістю музичного фестивалю "Водограй" є й те, що він благодійний.

За словами організаторів, переможець отримає 100 тисяч гривень винагороди, половину з яких перерахують на потреби ЗСУ.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації