В Україні податкова взялась за таксистів "кукурузників": забирають власні авто

На Київщині у водія конфіскували персональне авто, на якому він надавав платні послуги з перевезення пасажирів.

Про це інформує Державна податкова служба.

Як зазначається, співробітниками відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту ДПС у Київській області спільно з співробітниками Національної поліції задокументовано факт надання послуг перевезення пасажирів, неофіційно зайнятою фізичною особою, що не зареєстрована як суб’єкт підприємницької діяльності.

За порушення порядку провадження господарської діяльності на водія таксі складено протокол за ст. 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення та вилучено транспортний засіб, як знаряддя протиправної діяльності.

За даними Української таксомоторної асоціації, на сьогодні у перевезеннях пасажирів в режимі таксі бере участь близько 220 тис. осіб, тобто 1,1% від економічно активного населення, але переважна більшість з яких не зареєстровані як суб’єкти підприємницької діяльності.

Наголошується, що у розумінні Господарського кодексу діяльність таксистів є підприємницької діяльності й при наданні послуг таксисти зобов’язані проводити розрахунки через касові апарати та надавати споживачам розрахункові документи.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації