Ситуація в енергосистемі не проста. Енергетики просять буковинців не вмикати енерговитратні прилади в часи пікового навантаження

Загалом ситуація в енергосистемі не проста, проте стабільна. Упродовж усієї доби 22 квітня присутній дефіцит генерації, але його сьогодні планують покрити за рахунок імпорту та в окремі години на запит українського оператора системи передачі здійснюватиметься екстрене постачання електроенергії.

Нагадуємо, дефіцит електроенергії в енергосистемі виник через пошкодження, завдані ракетними ударами росіян. Електростанції не можуть виробити достатньо електроенергії, щоб покрити зростаюче споживання. Власне через це вже котрий тиждень поспіль діють графіки відключень у Харківській області та обмеження споживання у Кривому Розі.

За повідомленням НЕК Укренерго сьогодні пік споживання припадатиме орієнтовно на 20:00-21:00 – просимо всіх споживачів ощадливо споживати електроенергію. Окремо звертаємося до промисловості та бізнесу – використовувати, за наявності, альтернативні джерела живлення.

Що стосується побутового споживання: не варто все вимикати, достатньо дещо змістити звичний графік споживання з пікових годин на інші періоди доби. Наприклад енерговитратні прилади (електробойлери, пральні машини, теплу підлогу) вмикати в нічні чи денні години.

В електромережах Чернівецької області ситуація спокійна, працюємо за режимом планової роботи. Графіків обмежень споживання в Чернівецькій області не планується, - йдеться у повідомленні АТ “Чернівціобленерго”.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації