У Чернівці переїхало понад півсотні підприємств, серед яких почали працювати великі фірми - Клічук

У Чернівці переїхало понад 50 релокованих підприємств. За останній місяць у Чернівці почали переїжджати великі підприємства.

Про це на пресконференції повідомив мер Роман Клічук, відповідаючи на запитання кореспондента БукІнфо.

"Останній місяць переїжджають підприємства, які є великими. Вони знімають приміщення від 6 тисяч до 40 тисяч квадратних метрів. Я так розумію, що ці підприємства переїхали сюди назавжди. Бо перевезли велику кількість недешевого обладнання. І перевозити таке обладнання назад їм буде недоречно", - сказав Роман Клічук, якого цитує МБ.

Клічук вважає, що робота цих підприємств вплине на бюджет міста.

"Переїзд цих підприємств вплине на місто позитивно. Будемо мати більше робочих місць. Ми спілкуємося з кожним із підприємців і намагаємося зробити переїзд у Чернівці для них якомога легшим", - зазначив Роман Клічук.

За словами Клічука, релоковані підприємства не змушують реєструватися у Чернівцях.

"Підприємства мають самостійно приймати рішення, чи реєструватися у Чернівцях, чи платити податки у тих містах, звідки вони приїхали. Вважаю, що наприклад, Харкові ті кошти більш потрібні", - каже мер.

У місті ще є приміщення для релокованих підприємств. Але вони не усі підходять.

"Була компанія, яка хотіла відкрити у Чернівецькій області металургійний завод. Але у нас таких електричних потужностей немає. Загалом компаній та фірм приїжджає багато. Вони не завжди звертаються до міської ради, а безпосередньо спілкуються з чернівецькими бізнесменами", - пояснив Роман Клічук.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації