1000 гривень за вакцинацію: як українцям отримати гроші до Нового року

Українцям для отримання 1000 гривень, які виплачуються державою за проходження повного курсу вакцинації від коронавірусу, необхідно подати заявку до "Дії" з 19 по 29 грудня. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Кабміну.

За його словами, програма "єПідтримка", запропонована президентом, спрямована на підтримку бізнесу, який постраждав через пандемію COVID-19.

Перший етап ініціативи щодо виплати коштів, як зазначив Денис Шмигаль, стартує вже з 19 грудня у додатку "Дія", а наступного тижня запустять beta-послугу для оформлення віртуальних карток.

"Оформлення цієї картки безкоштовне, без жодної плати за обслуговування. Витратити тисячу гривень можна у категоріях бізнесів, які найбільше постраждали від карантину: креативна, транспортна та спортивна сфери. Щоб встигнути отримати виплату в першому етапі — потрібно подати заявку в "Дії" з 19 по 29 грудня, і отримати 1000 гривень цього року", — додав глава уряду під час засідання.

Денис Шмигаль також попередив, що у четвер, 9 грудня, Кабінет Міністрів затвердить порядок надання виплат вакцинованим від коронавірусу українцям.

Виплати вакцинованим українцям не будуть оподатковуватись, а витратити кошти громадянам потрібно протягом 4 місяців, інакше гроші повернуться державі.

Інструкція, як отримати виплати:

  • оформити спеціальну картку "єПідтримка" у додатку банку або офлайн-відділенні;
  • завантажити додаток "Дія" та авторизуватися в ньому;
  • переконатися, що "зелений" сертифікат COVID (або оформити його);
  • зайти до розділу "Послуги";
  • знайти послугу "єПідтримка";
  • вибрати для виплати картку "єПідтримка";
  • чекати на зарахування грошей від Мінекономіки. Тисяча гривень буде нараховано протягом 10 днів.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації