ПриватБанк продасть колекторам борги українців на 700 млн грн

Наглядова рада ПриватБанку прийняла рішення про продаж права вимоги по портфелю карткових кредитів на загальну суму понад 700 млн грн. Учасникам ринку буде запропонований портфель в понад 90 тисяч "безнадійних" кредитів.

"Умови продажу будуть максимально чесними і прозорими - права вимоги за такими портфелем будуть запропоновані на голландському аукціоні і включають тільки тіло кредиту і нараховані відсотки", - завили представники фінустанови. Про це повідомляє прес-служба ПриватБанку.

Зокрема, до участі в конкурсі будуть допущені професійні компанії, що відповідають жорстким законодавчим вимогам і суворим внутрішнім стандартам банку.

"ПриватБанк в рамках програми скорочення проблемної заборгованості державних банків вперше в історії запропонує права вимоги по кредитному портфелю професійним компаніям на ринку", - підкреслила заступник голови правління ПриватБанку по управлінню ризиками Лариса Чернишова.

За її словами, мова йде виключно про кредити, класифіковані як безнадійні. Протягом багатьох місяців банк проводив роботу з клієнтами по погашенню заборгованості, використовуючи всі законні інструменти.

"Зараз аналіз очікуваних грошових потоків підтверджує, що витрати банку на подальший супровід портфеля з урахуванням судових зборів перевищують очікувану ціну продажу. Тому банк оптимізує витрати", - резюмувала Чернишова.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації