На Буковині у 2023-2024 роках понад 400 осіб отримали державних грантів на суму 100 млн грн.

Чернівецький обласний центр зайнятості здійснює супровід двох грантових проєктів урядової програми єРобота «Власна справа» і «Гранти для ветеранів та членів їх сімей». За 2023-2024 роки мікрогранти отримали 397 учасників програми, ще 10 осіб стали здобувачами «ветеранського гранту». Загалом сума коштів склала 100 млн грн. Що ж до робочих місць, то в області їх буде створено майже тисячу.

Про це під час брифінгу у Чернівецькій ОВА повідомила директорка Чернівецького обласного центру зайнятості Любов Кожолянко.

У 2023 році мікрогрантом за урядовою програмою єРобота «Власна справа» скористалися 356 осіб, що сприяло створенню 740 нових робочих місць. Грантом на розширення власної справи скористалися 295 підприємців та 11 юридичних осіб, а ще 45 – відкрили власну справу. В бізнес Чернівецької області вкладено 85 млн грн. грантових коштів за цією програмою

Як повідомляє Чернівецький обласний центр зайнятості, вже в цьому році за програмою «Власна справа» є 41 позитивне рішення. З них семеро осіб відкривають власний бізнес, решта підприємців розширять сферу своєї діяльності.

В області буде працювати Центр внутрішньої медицини, гастроентерології та гепатології, студія масажу, мініпекарня з кав'ярнею, логопедична студія, точка торгівлі з виготовленням продуктів швидкого харчування, магазин з продажу квітів та проєктування, встановлення і підключення сонячних станцій.

Підприємці, які розширяють бізнес займаються виробництвом повсякденного одягу, тканин та весільних суконь, ведуть стоматологічну практику, вирощують та реалізовують посадковий матеріал декоративних та плодових культур, облаштовують станції технічного обслуговування та ремонту автомобілів, здійснюють виробництво корпусних меблів, запускають цех з переробки зернових культур, створюють фотостудію, салон краси та спортивний зал, ресторан середземноморської кухні, магазин сувенірів, продовольчих товарів та ряд кав’ярень. Вони мають створити понад 80 нових робочих місць.

В минулому році започаткована інша грантова програма «Грант для ветеранів та членів їх сімей». Її учасники можуть отримати грант від 250 тис грн до 1 млн грн. В минулому році 6 учасників бойових дій та дружина ветерана отримали 7 грантів на суму понад 2,7 млн грн. За цією програмою реалізовані бізнес-ідеї щодо віджиму соняшникової олії, виробництва пелет, розширено продовольчий магазин, відкрито службу по ремонту приміщень, сантехніки, а також створена мініферма, здійснюється вирощування сільськогосподарських культур та виробництво швидкої їжі.

У цьому році також вже є чотири позитивних рішення. Троє учасників бойових дій планують відкриття продуктового магазину, розширення бізнесу шляхом появи додаткового магазину з продажу дитячих іграшок та спортивного клубу. Відкрити кав'ярню має намір дружина учасника бойових дій на Сторожинеччині.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації