Держава готова дати ФОПам в червоних зонах по 8 тисяч грн, але очікує від місцевої влади додаткові виплати

ВЛАДНА ІНІЦІАТИВА / 

Держава готова виплатити ФОПам та працівникам підприємств в червоних зонах по 8 тисяч гривень, але очікує, що місцева влада запровадить для них додаткові виплати.

Про це написав в Telegram прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Він відзначив, що через збільшення кількості захворювань в Україні все більше областей потрапляють до червоного рівня епідемічної небезпеки, тому розроблено комплекс заходів для підтримки людей та бізнесу, які будуть реалізовані у співпраці з органами місцевого самоврядування.

«Держава готова виплатити ФОПам та працівникам підприємств, які постраждають внаслідок запроваджених карантинних обмежень у червоних зонах, по 8 тисяч гривень. Так само як це було взимку. Але ми також очікуємо, що крім державної підтримки, органи місцевого самоврядування запровадять для цих людей додаткові виплати. Це буде правильно і відповідально», — додав Шмигаль.

 

 

Раніше заступниця керівника Офісу президента Юлія Свириденко заявила, що представники малого бізнесу зможуть отримати від держави карантинну допомогу в розмірі 8 тисяч грн, заповнивши заявку на порталі Дія.

Нагадаємо, що 19 березня Міністерство охорони здоров’я оновило список зон карантину в Україні. Київ перейшов на червоний рівень. Крім нього, в червоні зоні Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська та Чернівецька області.

Які обмеження запроваджуються у червоній зоні карантину?

 

 

На території, де діє червона зона карантину, забороняється:

робота ресторанів і кафе;

робота розважальних закладів;

прийом відвідувачів суб'єктами господарювання, які здійснюють діяльність в сфері торговельного та побутового обслуговування населення, крім супермаркетів і продовольчих магазинів;

діяльність непродовольчих ринків;

відвідування навчальних закладів незалежно від форми власності, крім закладів дошкільної освіти, спеціальних навчальних закладів і 1−4 класів установ загальної середньої освіти;

заборона на здійснення регулярних та нерегулярних транспортних перевезень пасажирів.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації