Депутати Чернівецької міської ради хочуть притягнути до відповідальності директора Департаменту розвитку Віталія Гавриша

МАЄ ГАВРИШ "ЦУРЕС" /

Відповідне депутатське звернення від фракції "Пропозиція" ухвалили на сесії міськради 28 січня, - повідомляє ТРК "Чернівці".

Мова йде про ненадання чиновником повної та достовірної інформації стосовно оренди приміщення де розташовувалася «Українська книга».

Зокрема, у зверненні зазначається, що міська рада попереднього скликання без належних підстав 23 листопада минулого року включила до Переліку другого типу нерухоме майно за адресою: м. Чернівці, вул. Емінеску Михая, 2/площа Центральна,10 (приміщення колишньої "Української книги") та продовжила термін оренди цього майна на 10 років.

Громадська організація-орендар у сфері культури і мистецтв зобов’язана разом із заявою повинна була подати визначений перелік документів. Проте не надала їх.

Через це міська рада мала всі підстави відмовити заявнику - Чернівецькій міській громадській організації "Інститут розвитку міста Чернівці" у продовженні на 10 років терміну оренди колишньої "Української книги". Проте, керівник департаменту розвитку Віталій Гавриш не повідомив про ці важливі деталі депутатів, через що вони й проголосували за продовження терміну оренди.

"З огляду на викладене, вбачаємо у діях директора департаменту розвитку міської ради Віталія Гавриша невиконання покладених на нього повноважень або навмисне введення міської ради в оману з метою прийняття протиправного рішення на користь заявника всупереч інтересам територіальної громади.

Керуючись ст. 13 Закону України "Про статус депутатів місцевих рад" вимагаємо провести службове розслідування за виявленим фактом та притягнути директора департаменту розвитку Гавриша Віталія Ярославовича до передбаченої законом відповідальності", - йдеться в депутатському зверненні.

Нагадаємо, у міській раді створили комісію, яка зайнялася вивченням питання щодо законності передачі приміщення, де колись була "Українська книга".


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації