Вісім кращих протизапальних продуктів
Хронічні запальні процеси в організмі дуже небезпечні для здоров’я. Їм можна протистояти за допомогою правильно продуманої дієти. Про це пише "Медичний форум".
Овочі. Зелені листові овочі на кшталт шпинату і капусти калі містять вітамін К, що бореться із запаленням. Броколі і брюссельська капуста – потужні протизапальні страви. Червоний пігмент в томатах під назвою лікопін-антиоксидант, що зменшує запалення.
Фрукти. Вибирайте фрукти з найбільш яскравими квітами на зразок чорниці, полуниці, журавлини, апельсинів, яблук і вишень. Вони містять корисні антиоксиданти антоціаніни. Містяться в цитрусових вітаміни С і Е теж важливі для боротьби із запаленнями.
Риба. Жирні кислоти Омега-3 прекрасно б’ються із запальними процесами. Включіть в свій раціон форель, макрель, тунець і сардини.
Насіння і горіхи. Найрізноманітніші горіхи і насіння чудово зменшують запалення. Їх можна використовувати як інгредієнти для салатів або вживати самостійно.
Цільнозернові продукти. Ще один спосіб за допомогою дієти протистояти запальним розладам. Вживайте овес, коричневий рис, хліб з цільного борошна.
Боби. Цей продукт містить багато клітковини, а також антиоксидантів, що володіють протизапальним впливам.
Куркума. Одна з найпотужніших спецій з протизапальною дією.
Імбир. Він уповільнює виробництво в організмі цитокінів – білків, що викликають хронічні запалення.
-
У Чернівецькій обласній клінічній лікарні провели надскладну унікальну операцію на роздробленій щелепі чоловіка
-
Вчені навчили "Штучний інтелект" визначати остеоартрит на 8 років швидше, ніж діагноз буде видно на рентгені
-
Чернівецький обласний кардіоцентр утримує лідерство в Україні з надання спеціалізованої кардіологічної допомоги
-
Стало відомо, чому діти легше переносять COVID-19
-
«П’ята хвороба». В Україні епідемія парвовірусу: що це таке
-
Дослідники знайшли спосіб знешкоджувати ракові клітини без шкоди для здорових