Лікарі назвали три продукти, які підвищують ризик утворення тромбів
Тромб являє собою згусток крові, який формується в просвіті судини. Причиною його появи можуть стати не тільки підвищене згортання крові, але також її застій в кінцівках, високий рівень холестерину, надмірна вага і куріння.
Лікар-імунолог розповів, які продукти можуть збільшувати ризик утворення тромбів. Він зазначив, що в більшій небезпеці знаходяться люди з хворобами серцево-судинної системи, які ведуть сидячий спосіб життя і літні, пише видання Woman Life.
В ефірі “Першого каналу” він пояснив, що таким пацієнтам необхідно уникати вживання в їжу продуктів з підвищеним вмістом вітаміну К. За словами лікаря, ці продукти покращують згортання крові.
“Три продукти [з найбільшим вмістом вітаміну К] – це петрушка, шпинат і базилік. Причому петрушка абсолютний чемпіон: в 100 грамах петрушки міститься 20 добових доз вітаміну K, а в базиліці і шпинаті, в свою чергу, це сім добових доз і шість добових доз”, – підкреслив лікар.
-
У Чернівцях відкрили перше в місті амбулаторне відділення гемодіалізу з медичною апаратурою світового рівня
-
Післяопераційний період після збільшення грудей: що очікувати?
-
Недосипання вбиває серце: як це впливає на стан серцево-судинної системи
-
Любите їсти хліб? Дізнайтеся, як він впливає на ваш кишківник
-
Чи можна їсти банани з коричневими плямами: багато хто навіть не здогадується про наслідки
-
У Чернівцях відкрився центр терапії за допомогою собак