Ці продукти – "друзі інсульту": що лікарі рекомендують негайно виключити з раціону

Інсульт - це небезпечний життя стан, у якому припиняється кровопостачання частини мозку. Він може бути спричинений тромбом або розривом кровоносної судини. Щоб знизити ризик інсульту, потрібно контролювати ці показники та уникати продуктів, що їх підвищують.

Серед таких продуктів є не лише очевидні, а й неочевидні джерела солі, яка утримує воду в організмі та давить на стінки артерій, пише Діалог.

До них відносяться: - оброблені та копчені продукти; - солоні закуски, такі як чіпси та горіхи; - консервовані супи та тушковані страви; - підливки, соєвий соус, кетчупи, приправи та соління; - піца, готові страви та навіть хліб. У день людина в середньому з'їдає 8,4 г солі, хоча щоденна норма - не більше 6 грамів.

Тому важливо вибирати продукти з низьким вмістом солі та читати етикетки на упаковках. Крім того, для профілактики інсульту корисно бути фізично активним, позбутися зайвої ваги та відмовитися від шкідливих звичок.

Ознаки інсульту:

- опущення особи на один бік, неможливість усміхнутися чи опущення рота чи ока;

- слабкість або оніміння однієї руки, неможливість підняти обидві руки та утримувати їх;

- Невиразне або спотворене мовлення, неможливість говорити або розуміти мову.

Якщо ви помітили ці симптоми у себе чи в іншої людини, негайно викличте швидку допомогу. Чим швидше буде надано медичну допомогу, тим більше шансів на відновлення.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації