Як зберегти продукти в холодильнику без світла: корисний лайфхак

Регулярні відключення електроенергії стали неприємною, але звичною обставиною для багатьох українців. Взимку, коли на вулиці мінусова температура, їжу зберегти простіше, але влітку це перетворюється на справжній челендж. Далеко не кожен знає, що робити, якщо немає світла. Корисні поради на цю тему публікує УНІАН.

Скільки часу холодильник тримає холод без світла і що з ним робити

Як правило, більшість холодильних камер, які використовуються на звичайних кухнях у будинках, тримають потрібну температуру 10-16 годин. Що стосується того, скільки тримає холод морозилка без електрики, то тут цифра буде більшою — близько 36 годин, але ці показники завжди залежать від моделі та стану пристрою.

Важливо розуміти, що під час вимкнення світла температура починає падати не одразу, а поступово, тобто ще якийсь час продукти будуть у безпеці. Скільки саме — залежить від моделі, заповненості та стану холодильника (чим більше продуктів — тим довше техніка тримає температуру, чим "старший" холодильник — тим швидше почне остигати).

Перше, що робити з холодильником, якщо вимкнули електрику, точно не потрібно — це відчиняти дверцята і швидко діставати продукти, переживаючи, що вони зіпсуються. Краще залишити все як є — за зачинених дверцят продукти в холодильнику залишатимуться холодними та безпечними до 4 годин, у повній морозилці — до 48 годин, а в напівпорожній морозилці — до 24 годин.

Ба більше — знайдіть час перевірити стан ущільнювачів на дверцятах і за необхідності замінити їх, оскільки саме ці деталі частіше за інших стають причиною занадто швидкого охолодження камери, особливо якщо холодильник без електрики.

Як зберегти холод у холодильнику під час відключення електрики — лайфхак

Центр громадського здоров'я України озвучив кілька порад, що робити з холодильником, якщо вимкнули світло, і як уберегти продукти:

  • купіть сухий лід або заморожену воду в блоках (у пляшках, пакетах) і підкладайте в камеру, додатково охолоджуючи їжу;
  • перевіряйте температуру в холодильнику і морозилці, вивчаючи інформацію на вбудованому термометрі (якщо такого немає, можете покласти на полицю звичайний).

У Центрі стверджують, що безпечне зберігання продуктів — це насамперед правильний температурний режим. У холодильнику температура може бути 4 градуси Цельсія або нижче, у морозилці - 0 градусів або нижче. Якщо ви бачите, що стовпчик термометра "побіг" угору, продукти краще не вживати. У жодному разі не варто пробувати їх на смак — органолептичні властивості продукту можуть виявитися оманливими.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації