Маски для обличчя: історія й сучасні форми

КРАСА І МОДА /

Маски для обличчя є найдавнішими косметичними продуктами. Деякі історики вважають, що подібні засоби почали вперше застосовуватися ще на початку бронзового століття. Але це був не засіб для догляду за шкірою, а складова магічних ритуалів.

Маска стала застосовуватися як косметичний продукт у Стародавньому Єгипті. Це була суміш на основі воску й смол, в які додавали натуральні олії та рослинні компоненти. Такий продукт підтримував нормальний водний баланс і захищав покриви від шкідливого впливу ультрафіолету. Також збереглися й інші рецептури – на основі білої глини або ослиного молока. Вони знімали запалення, очищали шкіру. У Стародавньому Римі вже використовували складніші формули. У них входили тваринні жири, розтерті в порошок роги, насіння рослин.

Краса за всяку ціну

Протягом багатьох століть у Європі була в моді аристократична блідість, яка вважалася ознакою особливої ​​краси. Знатні дами старанно ховали обличчя від сонця, але цього було явно недостатньо. Тому служниці готували різні суміші, в які входили оливкова олія, яєчні білки, лимонний сік.

У 16 столітті почали активно застосовуватися свинцеві білила. Для отримання необхідної консистенції їх змішували з продуктами бджільництва й оліями. Тільки у 19 столітті мода на неприродну блідість нарешті пройшла й продукти для обличчя поступово виходять на новий рівень. У складі з'являються мінеральні компоненти, рожева вода, а також спермацет – воскоподібна речовина, що отримується в результаті охолодження тваринного жиру. Але були й абсурдні пропозиції. У 1875 році модистка Хелен Роулі отримала патент на маску, яка нібито очищала шкіру та відновлювала природний колір.

Модель була виконана з гуми, мала прорізи для очей, носа, рота, еластичні лямки для щільної фіксації, а одягалася вона на всю ніч. Єдиним ефектом від її застосування була підвищена пітливість, крім того, вона викликала запалення. У 30-40-і в салонах жінкам робили маски з фольги, які підключалися до пристрою, що виробляв мікрохвильову енергію. Процедурі приписувалось чимало корисних можливостей – підтягування контурів, відновлення структури покривів і навіть позитивний вплив на нервову систему.

Актуальні пропозиції

У другій половині 20 століття маски стали розглядатися як засоби здатні підсилити дію інших косметичних продуктів. В рецептуру входять активні агенти, дієвість яких підтверджена науковими дослідженнями. В кінці 80-х антивікові варіанти випускаються окремими серіями. Косметичні бренди постійно працюють над розширенням каталогів і пропонують продукти з вузьким чи широким спектром дії. На сайті мультирегіонального інтернет-магазину MAKEUP https://makeup.com.ua/categorys/24088/ представлена ​​різноманітна колекція масок для обличчя, які мають різні форми та текстури:

Мінеральні. Призначені для жирних і комбінованих покривів, а в їхньому складі присутні глина або лікувальна грязь. Основне завдання полягає у регулюванні роботи сальних залоз, а також в очищенні пір і знятті запалення. Важливо, щоб глина не пересихала, тому процедуру можна виконувати під час приймання ванни, чи застосовувати додаткові засоби для зволоження (розбризкувати поверх покриття термальну воду або покласти вологу серветку).

Кремові. Це класичний варіант, який не вимагає змивання. Виконують живильну дію, забезпечують базовий догляд. Окремі варіанти уповільнюють процеси старіння, підвищують пружність, вирівнюють тон.

Гелеві. Мають легку текстуру, не створюють відчутної плівки при нанесенні Застосовуються для нормалізації водного балансу, надають свіжість і природний блиск.

Тканинні. Практичний варіант, який можна використовувати вдома й в похідних умовах. Призначений для оперативного усунення слідів втоми, освітлення покривів. Заявлену дію забезпечує спеціальне просочення. Дуже популярні, завдяки простоті застосування й можливості отримати швидкий результат, але вони не мають пролонгованої дії.

Порошкові (альгінатні). Представлені у двох основних формах. Базові мають у своєму складі тільки альгінатну кислоту та її солі. Ці інгредієнти отримуються шляхом перероблення бурих і червоних водоростей. Базові необхідні для зволоження, зняття запалень, розгладження поверхні. Включення в рецептуру колагену, гіалуронової кислоти, вітаміну С розширить можливості цього продукту (ліфтинг, антивікова дія, відновлення структури покривів, підвищення еластичності). Виготовляються переважно у вигляді порошку. Для розведення застосовується вода або активатор, який можна купити окремо.

Порядок нанесення залежить від форми випуску й особливостей призначення. До загальних правил відносяться необхідність прибрати волосся з обличчя за допомогою пов'язки або одноразової шапочки, ретельне очищення шкіри, виконання процедури в горизонтальному положенні.

 


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації