Євро-2020: збірна України представила нову форму – гасло "Слава Україні!" та згадка про Крим з Донбасом. В Росії обурені

Євро-2020: збірна України представила нову форму – гасло "Слава Україні!" та згадка про Крим з Донбасом.

"Національна збірна Україна виступатиме на Євро-2020 в новій – особливій формі. Головним її атрибутом стане оберіг і символ, дорогий серцю кожного українця, - пише 24 канал.

Це найцінніший для всіх нас обрис нашої країни. Єдиної і неподільної батьківщини з Кримом, Донецьком, Луганськом, Києвом, моїм рідним Дніпром, Львовом, Одесою і усіма містами і селами, де головною мелодією з дитинства є мелодія національного гімну. Де на "Слава Україні!" відповідають гаслом "Героям слава!" і яке тепер також буде на формі та надихатиме наших футболістів на нові перемоги.

Ми віримо, що силует України додасть сил гравцям, адже вони битимуться за всю Україну. А вся Україна, від Севастополя і Сімферополя до Києва, від Донецька і Луганська до Ужгорода підтримуватиме їх у кожному матчі. Це надзвичайно важливо і для футболістів, які дуже хвилюються і мріють виступити якнайкраще на Євро-2020, і для мільйонів наших вболівальників, які вірять у команду Андрія Шевченка. Футбол і національна збірна – єднають Україну", – написав Павелко на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

Депутат Державної Думи Росії Дмитро Свищов зробив відверту заяву щодо екіпірування України, у якому та гратиме на чемпіонаті Європи.

"Я сподіваюся, що цю форму заборонять. Це висловлення якоїсь політичної позиції, яка відрізняється від позиції нашої країни. Конфлікт закладено, використовуючи форму.Ба більше, наші команди можуть зустрітися. Навіщо виступати на Євро, якщо ти їдеш висловлювати свою політичну позицію? Є міністерства закордонних справ, можна доводити свою позицію іншим способом, а не на спортивних полях.

УЄФА повинен відреагувати на цю форму і заборонити її. На спортивних стадіонах не повинно бути місця політичним деклараціям", – цитує Свищова російські спортивні ЗМІ.

Нагадаємо, сьогодні відбулась презентація нового екіпірування "синьо-жовтих", на якому є написи "Слава Україні!" та "Героям слава", а також зображена карта України з Кримом, Донецькою та Луганською областями. Форму випустили спеціально до Євро-2020.

Сам чемпіонат Європи розпочнеться для команди Андрія Шевченка 13 червня матчем з Нідерландами. Також у групі C збірна України зіграє з Австрією та Північною Македонією.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації