Кращі тренери в історії Ліги чемпіонів

Ви напевно хоч раз в житті стикалися з такою думкою: «тренери не так важливі, на полі грають футболісти», а може ви і до цього дня дотримуєтеся такого умовиводу. Дійсно, незалежно від ігрових установок наставника, тільки від футболістів на полі залежить те, як буде рухатися м'яч і чи виявиться він у воротах, але є і зворотна сторона медалі. Тренери найчастіше визначають розвиток футболу на роки вперед. Їх догми та ідеї освіжають гру і надають їй нові фарби.

Зрештою, саме з тренера запитують результат. Кращий спосіб для тренера довести свій професіоналізм-це взяти головний клубний трофей-Лігу чемпіонів і в ідеалі зробити це власним неповторним стилем, як Моуріньо, Гвардіола, Фергюсон, Зідан і багато інших. Для тих, хто хоче отримати бонус 30 000 рублів, у нас є спеціальна пропозиція на нашому сайті. Давайте розглянемо трійку найуспішніших тренерів в Лізі чемпіонів, які не просто взяли титул, а своєю роботою вплинули на розвиток всього футболу і змінили хід гри.

Карло Анчелотті

Йому вдалося зробити те, що не вийшло у Моуріньо. У 2014-му році Анчелотті виграв для «Реала» десятий Кубок Чемпіонів. Втім, це досягнення останнє, але далеко не головне в біографії Папи Карло. У нульові роки він створив «Мілан», який вигравав Лігу чемпіонів і панував у Серії А, але до цього була робота в «Пармі», де він розкрив Буффона, Каннаваро, Креспо і Тюрама.

Але ж крім того, італієць успішно працював з «Челсі», «ПСЖ» і «Баварією» і з кожною командою брав золото національних першостей. Абсолютно великий наставник, який затребуваний вже два десятиліття.

Хосеп Гвардіола

Пеп Гвардіола

Перемоги Пепа Гвардіоли в Лізі чемпіонів є одними з найкрасивіших за всю історію, навіть незважаючи на затьмарений огидним суддівством півфінал з «Челсі». Ту команду Пепа вважали ідеальною атакуючою командою, яку всі боялися. Суперник просто не добирався до м'яча. У дебютному сезоні на професійному рівні Гвардіола оформив требл. Якби не «Iнтер» Моуріньо і жахлива поїздка на автобусі до Мілана через виверження ісландського вулкана, цілком можливо, що та «Барса» першою в історії взяла б дві Ліги чемпіонів поспіль, а то і всі три.

У 2011-му році каталонці вдруге закатали в асфальт «МЮ» Фергюсона і увійшли в історію. Згодом Гвардіолі не щастило в Лізі чемпіонів. Він вилітав з плей-офф то через свої помилки, то через тотальне невезіння. Так само сталося і у фіналі Ліги чемпіонів 20/21. Пеп використовував свою звичайну тактику територіальної переваги, але Томас Тухель протиставив цьому компактний низький блок оборони, швидкі контратаки, і це спрацювало.

Зінедін Зідан

Людина, народжена перемагати. Він був чемпіоном у свою ігрову бутність і залишився ним, коли перейшов на тренерську роботу. Наприклад, Анчелотті знадобилося 11 сезонів для того, щоб взяти рекордні 3 Ліги чемпіонів, а Зідану всього 3 кампанії. Навіть дві з половиною, враховуючи те, що француз очолив «Реал» в середині сезону.

Перша перемога Зідана в Лізі чемпіонів здавалася випадковістю, друга фартом, а третя довела, що Зізу по-справжньому великий наставник, який ідеально знає свою команду, вміє вичавлювати з неї максимум і приголомшливо готується до своїх суперників по плей-офф. Зідан - не той тренер, який буде задавати тренди або вигадувати свою філософію. Він-людина, яка робить результат, справжній переможець.

*пресреліз


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації