"За кермом могло статися непередбачуване": екс-директор аеропорту «Чернівці» Кірєєв повідомив про свою хворобу та змалював власну версію подій

ТОЧКА ЗОРУ /

Колишній директор міжнародного аеропорту "Чернівці" імені Леоніда Каденюка Ігор Кірєєв потрапив до лікарні через хворобу серця. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Зокрема, він описав процедуру його призначення на цю посаду, а також те, як Державіаслужба узгоджувала його кандидатуру.

Водночас Кірєєв запевнив, що має профільну освіту для керування чернівецьким летовищем.

Окрім того, він повідомив про те, яку роботу встиг виконати за 23 дні свого перебування на посаді директора аеропорту, - цитує пост МБ.

"Була розпочата оптимізація безпідставно роздутого штату підприємства, налагоджена робота з профкомом аеропорту, що давало можливість якомога мобільніше провести загальні збори колективу, затвердити дуже важливі нормативні документи: оновлений колективний договір та штатний розпис, а також галузеву угоду, адже робота у комунальному підприємстві має свою специфіку.

Окрім того, я з фахівцями вивчав та аналізував нагальні проблеми підприємства, ми шукали шляхи їх вирішення: можливість проведення ремонту летовища, побудову півтора кілометру огорожі по периметру підприємства, виплати кількамісячного боргу по заробітній платі колективу, який майже вдалося закрити перед Новим роком, проблему завершення 4 травня 2021р . терміну дії сертифікату радіо-маякової системи посадки "СП-80", що зведе статус аеропорту до "некерованого", термінову підготовку до сертифікації самого аеропорту, зустрічі з представниками правоохоронних органів з приводу низки кримінальних справ щодо великих фінансових зловживань, здійснених колишньою головною бухгалтеркою аеропорту, даремні пошуки первинної фінансової документації підприємства, що спричинило моє звернення із заявою про крадіжку до поліції", – написав Кірєєв.

За його словами, 11 січня йому зателефонували з Чернівецької міськради та повідомили, щоб він приїхав за розпорядженням про його звільнення.

"Я відповів: "Приїду", проте тоді я ще не міг знати, що так швидко опинюся на операційному столі. Вже потім виявилося, що мене нишком звільнили ще 6-го січня (символічно, чи не так?), а письмове розпорядження надійшло аж 15 січня?", – повідомив Кірєєв.

Екс-директор аеропорту вважає, що його звільнення відбулося із порушенням.

"За роки бізнесової діяльності та депутатства у Чернівецькій обласній раді я вже маю певний імунітет до таких, не дуже приємних інцидентів, однак, чинний мер, мій колишній колега - депутат все ж міг поступити по-людськи і хоча б особисто попередити про моє звільнення. Але цього не сталося. Я почав нездужати ще на роботі, потім за кермом під час руху. Добре, що їхав до податкової задля вирішення питання про реструктуризацію боргу (більше 1 млн., гривень податків,) не сам, інакше могли би бути непередбачувані наслідки. Головне, що залишився живий. Навіть операція не змогла знищити у мені спортивного гарту, витривалості та життєвого оптимізму", – повідомив Кірєєв.

Як відомо, на початку грудня 2020 року екс-секретар Чернівецької міськради Василь Продан призначив Кірєєва на посаду директора аеропорту "Чернівці".

Міський голова Чернівців Роман Клічук розкритикував це кадрове призначення.

Пізніше стало відомо, що в.о. керівника аеропорту стала екс-директорка готелю "Черемош".

28 січня стало відомо про чергову зміну керівництва аеропорту: в.о. директора летовища став приватний підприємець Сергій Томнюк.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації