Чернівецька ОДА успішно «розпилила» 6 мільонів гривень, отриманих з державного «ковідного» фонду, - екс-депутат облради Гостюк

КОВІДНІ МАХІНАЦІЇ /

У липні 2020 року Чернівецька ОДА задокументовала свій намір вкрасти декілька мільйонів гривень на будівництві прийомних відділень в лікарнях області. (Читайте: Як Чернівецька ОДА краде наші гроші: депутат облради Гостюк оприлюднив суми на ремонт прийомних відділень чотирьох лікарень області)  Вже в грудні 2020 року Чернівецька ОДА успішно реалізувала ці плани і «розпилила» 6 мільонів гривень, отриманих з державного «ковідного»фонду. Причому без тендера та всупереч постанови КМУ від 08 липня 2020 р. №612.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук пише депутат обласної ради попереднього скликання, екс-заступник голови ОДА Василь Гостюк.

Так, пункт 1 вказаної постанови КМУ №612 передбачає: «Виділити Міністерству розвитку громад та територій 1 680 000 тис. гривень (видатки розвитку) на безповоротній основі із фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, та її наслідками для реалізації проектів з РЕКОНСТРУКЦІЇ, КАПІТАЛЬНОГО РЕМОНТУ ПРИЙМАЛЬНИХ ВІДДІЛЕНЬ в опорних закладах охорони здоров’я у госпітальних округах». Наказом Мінрегіону від 27.07.2020 №170 затверджено перелік п’яти об’єктів з реконструкції, капітального ремонту приймальних відділень для Чернівецької області.

На чотирьох з них щось зробили, а найбільша лікарня області на вул. Фастівський - Чернівецька ЛШМД, залишилась без нового приймального відділення.

Проведеними тендерами ніби мали зекономити тільки по трьох об’єктах (обласна лікарня, Вижницька і Сторожинецька) 6 378 856 грн. і направити на ремонт Чернівецької ЛШМД, де нестача коштів. Проте не з нашим щастям і їх «державницькою» позицією.

За рішенням керівництва Чернівецької ОДА в останні дні грудня 2020 року, в порушення постанови КМУ 08 липня 2020 р. №612 та без проведення тендерів, уклали угоди на виконання додаткових робіт, не пов’язаних з реконструкцією, капітальним ремонтом приймальних відділень, на загальну суму 5 973 029,40 грн. Проте предмет цих договір аналогічний договорам, раніше укладеним на тендері:

Вижницька районна лікарня – 1 843 243,00 грн.

Сторожинецька ЦРЛ – 1 218 736,00 грн.

Чернівецька обласна клінічна лікарня –2 911 050,40 грн.

 

Ці роботи підрядники встигли виконати і здати замовнику, а замовник прийняти і оплатити буквально в останній тиждень 2020 року - фантастична «працездатність» всіх співучасників «пилити» бюджет.

Зверніть увагу на їх «апетити» 6 млн.грн. - це лише по трьох об’єктах. Напевно на мандарини під ялинку.

Виявляться так звані «додаткові» роботи провели не на виконання згаданої Постанови КМУ, а «на прохання адміністрації лікарні» (!!!) та за рішення керівництва Чернівецької ОДА.

Вражає перелік таких додаткових робіт: «внести зміни в архітектурний ансамбль будівлі в цілому», «Сантехнічні, електромонтажні, вентиляційні, загально-будівельні роботи, зміни конструктивну приймального боксу, оскільки будівля є архітектурною пам’яткою потрібно витримати стиль місцевої забудови» та ін. Ніби проектант не знал про архітектурну пам’ятку, коли робив проект?!

Хтось буде комусь дзвонити за цих чортів? - риторично запитує Василь Гостюк.

Передісторія "розпилу" була такою:


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації