Зареєстровані в Заставнівській ОТГ організації, почали сплачувати ПДФО до казни району: чиновники РДА пустили кошти, які раніше йшли на розвиток Заставнівської громади, собі на зарплати. Люди обурені,

ОТАКОЇ! /

Сьогодні вранці представники Заставнівської ОТГ влаштували пікет біля приміщення Чернівецької обласної державної адміністрації.

Невдоволення людей викликала ситуація з надходженнями до бюджету громади. Річ у тому, що зареєстровані в ОТГ організації, ПДФО почали сплачувати до районної, а не місцевої казни, як це передбачено законодавством. Люди на пітекі обурювалися, що чиновники Заставнівської РДА і райради почали витрачати кошти, які раніше йшли на розвиток та благоустрій Заставнівської громади, собі на зарплати.

З пікетувальниками вийшов поспілкуватися голова ОДА Сергій Осачук, але його розмиті та непереконливі відповіді людей не влаштували.

Згодом на зустрічі в ОДА за участю керівництва Заставнівська ОТГ та районної держадміністрації він дав дивне доручення підлеглим районним чиновникам "поступити по закону і справедливості" на користь громаді і "так само на користь всього району". Тобто "умив руки", хоча його доручення мало були більш ніж очевидним - виконувати закон, який, в даному випадку, на боці ОТГ.

Свого часу районна рада своїм рішенням, яке суперечить законодавству, вирішила спрямувати частину податків в районий бюджет, що подавалося для потреб боротьби з пандемією. "Тепер місто ж має двомісячну заборгованість за воду, доведеться відключати нічне освітлення в районному центрі. І це лише початок проблем" - заявив на зустрічі міський голова Заставни Василь Радиш. Районним же чиновникам не подобається, що у них малі зарплати, а в ОТГ витрачають великі суми "на тюльпани та подарункові набори".


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації