Як чернівчани відсвяткували 30-річницю Незалежності України (репортаж)

До Дня Незалежності України у Чернівцях пройшов ряд святкових заходів. Особливо насиченою програма була саме 24 серпня. На Театральній площі містян очікував концерт «Пісенний дрес-код нації», який підготував Центральний палац культури. Протягом двох годин тут можна було поринути у світ музики, танцю, театральних постановок.

Керівниця зразкової вокальної студії «Шарм» Центрального Палацу культури Людмила Кірнадз у коментарі «БукІнфо» розповіла, що у своїй роботі орієнтуються на патріотичний репертуар і презентують його у сучасній обробці: «З нагоди Дня Незалежності України ми підібрали гарні, патріотичні пісні, з якими завжди їздимо на конкурси і які всім дуже подобаються. У цей величний день ми прагнули передати енергію радості і свята глядачам. Раді, що нам вдалося торкнутися сердець чернівчан і додати їм щастя і любові до України»

Актор і режисер, керівник народного драматичного театру імені Г. В. Агеєва при Центральному палаці культури, керівник дитячої театральної студії «Бу-бу-бу» Чернівців Іван Данілін розповів у коментарі «БукІнфо», що до Дня Незалежності представили глядачу літературно-музичну композицію за творами Тараса Шевченка «Чума» та сатиричну мініатюру «Несе Галя воду».

– 30-річниця Незалежності України є надзвичайно важливим для кожного українця. За цей час дуже багато чого змінилося і я вірю що подальші зміни будуть тільки на краще, – каже Іван Данілін.

Також в цей день відбулися театральні батли «просто неба», читання, виставки, молодіжні форуми, виступ студії «InTone Musik School-Studio».

На завершення святкового дня для чернівчан та гостей міста виступили Злата Огнєвич та гурт «Антитіла». Попри дощ на площі було багато людей, які прийшли насолодитися виступами улюблених артистів.

Лідер гурту «Антитіла» Тарас Тополя розповів, що нещодавно разом з дружиною обрали Чернівці для 3-денного відпочинку: «Ми приїхали відпочити, але спершу тільки фотографувалися з чернівчанами на вул. Кобилянської. Потім просто гуляли містом, смачно поїли, помилувалися архітектурою і поїхали назад до Києва, до дітей».

На завершення виступу Тарас пожартував, що відтепер у всіх є «антитіла» та багато щастя.

Чернівчани Марина та Орест діляться враженнями від виступу улюбленого гурту: «Ми надзвичайно раді, що Тарас Тополя з колективом приїхали з концертом у Чернівці, а не виступали у Києві. Це той гурт, який надихає, заряджає енергією творити й жити в Україні. Як передати цей захват словами, не знаємо. Це просто «ва-а-у-у». Дякуємо за це чудове свято!».

Альона ЧОРНА, БукІнфо (с)
Світлини авторки


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації