«Влупи пушкіним по русні». У Чернівцях стартує збір російських книг: виручені кошти спрямують на закупівлю дронів

У Чернівцях запустили збір російських та російськомовних книг на базі освітньо-культурного та волонтерського Гончаренко центру. Зібрані книги здаватимуть на переробку, а виручені кошти спрямують на закупівлю дронів для Збройних сил України.

За словами директора простору Віталія Яремчука, вперше акцію зі збору російських книг запустили на базі Гончаренко центру Чернівці влітку 2022 року. Тоді тут зібрали більше тонни російських книжок, а кошти витратили на закупівлю сучасної української літератури для сільської бібліотеки на Буковині. Наразі команда запустила акцію одразу в 12 містах України, аби допомогти українцям очистити полиці домашньої бібліотеки від російської культури, а водночас — зробити корисну справу для українських військових.

«Росіяни приходять на нашу землю, аби викорінювати все українське. Вони знищують українські книги, привозять у бібліотеки свою літературу, наповнену пропагандою. Ми хочемо, аби на книжкових полицях українців не було російського, тож запустили масштабний збір «пушкінів» та «лєрмонтових». У дванадцяти Гончаренко центрах по всій Україні ми збиратимемо російськомовні книги на макулатуру», — діляться в освітньо-культурному Гончаренко центрі Чернівці.

Зібрані в Гончаренко центрах російські книги здаватимуть на макулатуру, а на виручені кошти придбають дрон, який допомагатиме військовим на фронті.

«Кілограм макулатури коштує 3-4 гривні, тож зібрати доведеться багато. Ми закликаємо українців долучитись до акції та приносити книги, яким вже давно не місце в домашніх бібліотеках. «пушкіни» з вашої полиці теж можуть воювати і наближати перемогу», — кажуть у просторі.

Точку збору книг облаштували у Гончаренко центрі Чернівці за адресою вул. І. Франка, 1 (2 поверх). З будь-яких питань щодо акції можна звертатися за телефоном +38 067 276 18 47.

Організатори приймають російські та російськомовні видання, однак наголошують: примірники зі цвіллю та брудом не допускаються до участі, оскільки здати на переробку їх неможливо. Збір книг триватиме з 15 лютого до 24 березня 2024 року.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації