Від пісень Січових стрільців до сучасних треків: унікальний музичний проєкт презентує співачка й волонтерка Анжеліка Рудницька

Співачка, мисткиня та волонтерка Анжеліка Рудницька разом з відомими артистами України готуються представити унікальний пісенний проєкт «100ліття незламності. Історія української боротьби у піснях».

Про це повідомили в прессслужбі співачки.

«Багато пісень, які звучатимуть у музичному літописі «100ліття незламності» я полюбила ще під час Революції на граніті. Через пісні українці починають цікавитися історією. Я багато років у різні способи намагалася створити подібний проект. А викристалізувався і реалізувався він під час найстрашніших часів новітньої історії.

Нам важливо показати тяглість поколінь у боротьбі за волю, державність, нашу незламність, вміння гуртуватися, сумувати, іронізувати, любити і стояти за правду. Про усе це у нашому проекті», – розповідає ідейниця проекту Анжліка Рудницька.

«100ліття незламності. Історія української боротьби в піснях» - це 18 найвідоміших музичних творів боротьби від пісень Січових стрільців як «Ой у лузі червона калина» та героїв УПА до музики нинішної російсько-української війни «Вільні люди» гурту «Без обмежень».

У проекті взяли участь Тарас Компаніченко, Олег Скрипка, Анжеліка Рудницька, Олександр Ярмак, Сестри Тельнюк, Сергій Тачинець, «Шпилясті Кобзарі», «Піккардійська Терція», Володимир Гейзер з гурту "Шабля" та «Спів братів», Сергій Жадан і Євген Турчинов, Володимир Трач, Марія Бурмака, Арсен Мірзоян, Руслана Лоцман та Роман Калин.

Особливістю проекту стануть мінусівки, які можна використовувати, наприклад, на урочистих заходах Будинків культури чи на святах у школах.

«Україна дуже співоча нація. Я хочу, щоб люди, які не мають можливості витрачати кошти на професійне аранжування, могли використовувати наші мінусівки. Таким чином даємо шанс талановитим людям співати під якісну фонограму», – каже ідейниця проекту.

“100ліття незламності. Історія української боротьби в піснях” - це музика, яка надихала і надихає українців на боротьбу, гуртує довкола українських цінностей та відображає одвічне прагнення нашої нації свободи та незалежності. Моя мрія і мета – зібрати сто пісень і створити великий пісенний літопис. Тож далі буде…”, - переконана Анжеліка Рудницька.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації