В культурному просторі Steinbarg Gallery & Cafe триває Міжнародна виставка скетчів "Міські замальовки Чернівців"

В культурному просторі Steinbarg Gallery & Cafe в Чернівцях завершується Міжнародна виставка скетчів "Міські замальовки Чернівців". На виставці представлені 112 скетчів, на яких намальована архітектура Чернівців різними матеріалами. З продажу скетчів 20% організатори перераховують в благодійний фонд “Очі Армії”, який передає дрони нашим захисникам.

Закриття виставки планується на 19 листопада.

На виставці представлені 112 скетчів, на яких намальована архітектура Чернівців різними матеріалами. З продажу скетчів 20% організатори перераховують в благодійний фонд “Очі Армії”, який передає дрони нашим захисникам.

За словами організаторів, ця виставка - допомагає гледачу відчути особливу атмосферу Чернівців із погляду мистецтва скетчингу та занурює у світ міста через очі скетчерів.

Скетчери з України, Німеччини, Франції, Ізраїля, Америки представили своє бачення старовинної архітектури Чернівців.

Ідея організувати замальовки виникла в ілюстраторки Ніки Любчич, яка часово переселилася з Києва в Чернівці. Під час перебування як переселенка, вона створювала скетчі. Її захоплення Чернівцями перетворилося на бажання показати через скетчі красу буковинської столиці. Ніка запросила приєднатися до малювання інших художників та скетчерів, в результаті на виставці можна побачити скетчі 39-ти авторів.


ДОВІДКА

Що таке скетчинг та скетч?

Це техніка малювання швидких малюнків. Походження слова “скетчинг” пояснюється від англійського слова “sketch” – етюд, замальовки, начерк. Техніка скетчингу заснована на тому, що малюнок виконується в досить швидкому темпі, що дозволяє художнику за невеликий проміжок часу швидко візуалізувати різні об’єкти та ідеї.

Хто такі скетчери?

Скетчери - це люди, які використовують техніку малювання, яка передбачає створення швидких замальовок, щоб зафіксувати моменти, ідеї, образи або спостереження. Скетчі можуть бути виконані різними матеріалами, такими як олівці, маркери, акварель, цифрові інструменти та багато інших. Основна ідея скетчів - це швидко і ефективно передати враження або концепцію з мінімальними деталями і пізніше, при потребі, розвивати їх у більш докладний малюнок або картину.

Скетчери можуть малювати все, що їх цікавить - від пейзажів і архітектурних об'єктів до портретів, сцен з повсякденного життя або фантастичних сюжетів. Ця форма мистецтва дозволяє виразити ідеї швидко і спонтанно, і вона дуже популярна серед художників, архітекторів, дизайнерів і всіх, хто цікавиться творчістю та візуальним мистецтвом.

Організатори виставки: Викладач ЧНУ і митець Ігор Хілько (Чернівці), живописець, улюблена тема це пейзажі Буковини та ілюстраторка Ніка Любчич (живе в Києві, білоруска), створює ілюстрації для українських медіа, малює постери на тему війни Росії проти України та активно займається скетчингом, організовує зустрічі спільноти скетчерів VmiuSketch в Києві.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації