У Києві стартував міжнародний «Книжковий Арсенал»: які книги представлять буковинці?

Сьогодні, 22 червня, в Києві розпочне свою роботу один із найбільших книжкових ярмарків України – Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал». Триватиме він до 25 червня. Цього року, попри воєнний стан, захід вирішили все ж проводити.

Два чернівецьких видавництва – «Чорні вівці» та «Видавництво 21» – також візьмуть участь у фестивалі. Зокрема, книжки для малечі будуть представлені в секції «Дитяча книга» від книгарні «Закапелок», доросла література – на стенді «Книжкового Лева».

Про це повідомляє PR-менеджерка видавництва "Чорні вівці" Лілія Шутяк.

За словами письменниці, авторки дитячих книжок та нон-фікшну про подорожі «Міста, в які ти поїдеш» Євгенії Завалій, «Книжковий Арсенал» під час війни – це про те, що росіяни, які намагаються кожен день знищити українців ракетами, не можуть зруйнувати наше звичне життя.

Фестиваль триватиме до 25 червня

«Адже для мене «Книжковий Арсенал», – додає Євгенія, – це кілька чудових днів із друзями у весняному Києві, серйозні й не дуже розмови, книжки та радість. Цього року ми всі будемо говорити про війну, бо, щоб не відбувалося, про неї не забувається ні на хвилину: вона в дитячих книжках, думках, розповідях…Чекаю на зустрічі, спілкування, обійми. Хочу в ці дні ділитися з усіма сподіваннями на мирне майбутнє».

Авторка дитячих книжок та нон-фікшну про подорожі «Міста, в які ти поїдеш» Євгенія Завалій. Фото надане Лілією Шутяк

«Я знаю, – зауважила авторка повісті для підлітків «Юна. Війна» Світлана Вертола. – Я знаю, що українському книжковому ринку дуже складно триматися на плаву через повномасштабне російське вторгнення. «Книжковий Арсенал» завжди був справжнім святом для видавців та книголюбів, і зараз чекаєш на це дійство з особливим трепетом. Цікаво поглянути на новий формат, бо, відверто кажучи, й ми вже незворотно змінилися від 24 лютого. Я щаслива, що матиму змогу особистопоспілкуватися з читачами моєї дебютної повісті «Юна. Війна», потримати їх за руку, обійнятися. Мрію про багато зустрічей, селфі, розвіртуалень».

Авторка повісті для підлітків «Юна. Війна» Світлана Вертола. Фото надане Лілією Шутяк


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації