У Чернівцях започатковують новий фестиваль жанрової прози “Букон.Бета”

З 13 по 15 жовтня у місті Чернівці відбудеться новий літературний фестиваль: Букон.Бета. Подія присвячена художнім творам популярних жанрів: наукова фантастика, фентезі, детектив та горор.

«Букон» – фестиваль міського формату, який органічно вписується у міський простір та задіює важливі для міста локації: книгарні, бібліотеки, кав’ярні, і саме місто стане нашою основою темою у 2023 році. Очікуйте на розмови про міське фентезі, героїв із сучасних міст, розповіді про історичні події та постаті та про атмосферу українського міста, яку автори намагаються передати у своїх книжках.

Серед подій презентації книжок, дискусії, автограф-сесії, майстер-класи для молодих авторів та цікаві лекції.

Ми не намагаємося створити подію національного рівня, але, натомість, обіцяємо затишну атмосферу, повагу до кожного жанру та місце, де можна просто поговорити про те, що ми найбільше любимо: книжки, кажуть організатори.

Серед гостей очікують на відомих українських письменників та письменниць. Це - Володимир Кузнєцов, Серафіма Біла, Олена Кузьміна, Ксенія Циганчук, Поліна Кулакова, Дмитро Безверхній, Євгенія Кужавська, Ігор Антонюк, Олексій Вишняк, Вероніка Волинська та інші.

Цього року фестиваль проходить уперше, тому назва містить додаток «Бета». Наступного року планують повернутися з більшим складом учасників та долучити інші популярні жанри, такі як любовний роман та трилер, а також зробити окрему секцію дитячої книжки.

Основні локації фестивалю будуть розташовані на вулиці Ольги Кобилянської, а головним партнером та книжковим оператором цього року буде Книгарня «Є» за адресою вул. Кобилянської, 38.

Дати та час фестивалю:
13-15 жовтня: з 11:00 до 19:00

Програма фестивалю з детальним зазначенням кожної локації буде анонсована 9 жовтня.

Вхід на всі події вільний.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації