У Чернівцях до Дня вишиванки представили мистецький проєкт "Збережімо код нації!"

У Чернівцях представили мистецький проєкт «Збережімо код нації!». Його основою стали фотопортрети буковинців у народних строях Альберта Комарі та бісерні прикраси Ольги Денисової. Художні майстри присвятили проєкт одразу трьом подіям – Дню Вишиванки, Міжнародному Дню музеїв та Дню матері, які відзначають у травні.

Двоє митців, наукові співробітники Чернівецького обласного художнього музею, об’єдналися, аби показати розмаїття українських вишитих сорочок та українських прикрас, повідомляє пресслужба обласної ради.

Ольга Денисова – професійно займається декоративно-прикладним мистецтвом, член Національної спілки народних майстрів України. Свою колекцію почала створювати з 2014 року. Зараз у її доробку 30 герданів, які ввійшли до експозиції виставки. Вони мають народну тематику, а також орнаментику Георгія Гараса та австрійського інженера Еріха Кольпенгаера.

«Поки наші захисники борються на воєнному фронті, ми – люди мистецтва – повинні боротися на своєму, мистецькому фронті. Демонструвати світу багату й унікальну культуру української нації, якою треба пишатися і якнайширше популяризувати», - зазначає майстриня.

«Свою частину проєкту я присвячую моїй мамі та Збройним Силам України. Саме завдяки їм я можу творити. У цій експозиції є фото наших захисників, які зараз на фронті. 80 фотографій відомих буковинців у вишитих сорочках різних куточків краю, різних професій, різних національностей об’єднані одним визначенням – єдиний український народ. Саме тому ми переможемо» - розповідає Альберт Комарі. Він також анонсував продовження і трансформацію проєкту.

Переглянути експозиції можуть всі охочі в Чернівецькому обласному художньому музеї за адресою: Центральна площа,10.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації