Свято Хануки. Головний равин Буковини запалив першу свічку менори на Театральній площі Чернівців

Сьогодні єврейська громада краю розпочала відзначати одне з найбільших свят – Хануку. Цьогоріч воно триватиме з вечора 7 грудня до вечора 15 грудня. Головний равин Буковини Менахем Мендель Гліцнштейн традиційно запалив першу свічку менори на Театральній площі Чернівців. До сокровенного дійства долучилися містяни, повідомляє Чернівецька обласна рада.

Ханука – це свято перемоги світла над темрявою, добра над злом. З’явилося воно у часи, коли Юдея перебувала під владою греків.

Тоді цар Антіох IV Епіфан, який правив країною, забороняв євреям вивчати Тору, дотримуватися традицій і розорив їх храми. Люди підняли повстання, яке тривало три роки. Антіоха скинули, але святині були опоганені.

Після перемоги євреї піднялися на Храмову гору, щоб очистити Єрусалимський храм. У них було мало олії для лампадок. Її вистачило б лише на один день. Але сталося диво і лампадка горіла цілих вісім днів. Світло перемогло.

Щиро вітаємо єврейську громаду Буковини зі святом! Віримо, що добро та мир незабаром запанують на українській землі, а російське зло буде подолане. Перемоги нам усім, - йдеться у повідомленні.



 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації