"Оля + Леся", а також "Вовчиха": чернівецький драмтеатр змінив імідж та анонсує новий репертуар

У Чернівецькому драмтеатрі відкривають сезон. Тут створюють нові локації - сцену-панораму та золоту кімнату, а також розповіли про прем’єри й презентували новий логотип.

Про новий театральний сезон та сімейну локацію

Вже 19 серпня - відкриття сезону в обласному муздрамтеатрі. У перший же день тут покажуть прем’єру вистави для дітей від 4 років, а також презентують нову локацію.

- Раніше театральний сезон розпочинався у вересні-жовтні. А цього року - швидше, - розповів директор Чернівецького обласного музично-драматичного театру імені Ольги Кобилянської Іван Бутняк. - Нині багато людей у Чернівцях. Зокрема, й ВПО. Місто мирне й спокійне. Тому доречно розпочинати сезон.

Театральний сезон розпочнеться з прем’єри. Цю виставу презентують на новій локації. Сцену-панораму презентують 19 серпня. Її облаштовують у фойє театру на третьому поверсі, де знаходиться буфет. Простір зможе вмістити 50 глядачів.

- Сцена-панорама - це так званий майданчик для сімейного перегляду, - каже Іван Бутняк. - Опісля можна буде залишитися, щоби поспілкуватися. Батьки з дітьми, ласуючи молочним коктейлем, а чи за філіжанкою кави зможуть поспілкуватися з акторами.

"Так, поруч будуть актори, які не бігтимуть одразу у гримерку (посміхається, - авт.). Бо далеко", - додав Бутняк.

Прем’єрною стане вистава "Принцеса А-Чому". Як каже Бутняк, це вистава для діток. Адже саме задля їх майбутнього зараз боряться українці.

- Ми за дітей не забуваємо. Діти мають знати, що навіть у важкий воєнний час про їх дозвілля піклуються, - зауважив Іван Бутняк. - Під час вистави передбачений інтерактив з акторами. Там же плануємо задіяти жанр анімації, театр ляльок.

Про прем’єру за мотивами твору Кобилянської

У драмтеатрі готують прем’єру, яку мають присвятити 160-річчю від Дня народження Ольги Кобилянської. Актори гратимуть ролі за мотивами твору Кобилянської "Вовчиха".

Події в повісті "Вовчиха" перегукуються з тими, що зараз. Сюжет розвивається в часи Першої світової війни.

Головна режисерка театру Людмила Скрипка - про прем’єру вистави за мотивами повісті Ольги Кобилянської.

- У Чернівцях - чимало російськомовних. Це й місцеві, й переселенці, - каже головна режисерка театру Людмила Скрипка. - Є серед них і такі, що не соромляться цієї мови. Зокрема, ця повість дає можливість підняти питання, чому в нас трапляються такі історії, чому війна? Ймовірно, другою назвою твору "Вовчиха" для мене є "Нелюбов".

На сцені-майстерні театру також презентують проєкт "Оля + Леся". Зокрема, тут розкриватиметься тема дружби, життєвого діалогу Лесі Українки та Ольги Кобилянської.

Про новий логотип та "золоту кімнату"

Сезон розпочали, оновивши імідж. Зокрема, театр має новий логотип, а також колір. Так, офіційним кольором театру став жовтий.

Продукцію з новим логотипом театру продаватимуть у "золотій кімнаті", а також в онлайн-магазині.

З новим логотипом театру виготовили сумки-шопери, футболки, значки, чашки... Їх продаватимуть у "золотій кімнаті" (так назвали куточок у приміщенні театру, де буде розповсюджуватись продукція), а також в онлайн-магазині.

Запрошення також мають інший вигляд.
З новим логотипом театру виготовили футболки.

- Попередній логотип, що безумовно має місце на існування, перевантажений. Ми його замінили сучасним, який більш адаптований для соцмереж, - розповідає дизайнер Денис Левченко. - У центрі логотипу - профіль Ольги Кобилянської, як на пам’ятнику перед будівлею театру, а позаду неї - світло з рампи.

Денис Левченко: “У центрі логотипу - профіль Ольги Кобилянської, як на пам’ятнику перед будівлею театру, а позаду неї - світло з рампи”.

У театрі сподіваються, що зміни допоможуть залучити нових глядачів, зокрема, й серед молоді. Таким чином, глядацька аудиторія лише зростатиме.

Марина КОРПАН, журналістка
Спеціально для БукІнфо (с)


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації