Народний ансамбль танцю «Неогалактика» з Чернівців успішно виступив на міжнародному фольклорному фестивалі в Італії

Народний ансамбль танцю «Неогалактика» (ЦДЮТ м.Чернівці), єдині з України, хто представляв нашу країну на ювілейному 65 міжнародному фольклорному фестивалі в Італії, котрий відбувся 12-21 лютого.

Як повідомила БукІнфо речниця ансамблю Наталія Якимчук, фестиваль проводився в рамках карнавалу Кастровілларі, який щороку організовує місцева влада в однойменному містечку на півдні Італії. Міжнародний фольклорний фестиваль у поєднанні з традиційним карнавалом Кастровілларі – яскраве та барвисте свято, участь в якому беруть фольклорні колективи з усього світу.

До вашої уваги - враження від фестивалю та виступу буковинців від чернівецької учасниці, керівниці ансамблю Ольги Галак:

Міжнародний фестиваль в поєднанні з старовинним італійським карнавалом... Серед дивовижних гір... Між Тірренським та Іонічним морем... Це вже звучить загадково...

В'їжджаємо в сонячне містечко Кастровіларі. Кактуси, пальми, на деревах мандаринки, температура +15, а саме місто ніби обіймають мужні , але водночас тендітні, вкриті білими шубками, гори....

Дні карнавалу теж не перестають дивувати. Ми наче народні артисти України йдемо у наших національних строях, усе населення відгороджене від нас по дві сторони вулиці спеціальними парканами. А ми спостерігаємо за щирими посмішки італійців, відповідаємо на такі приємні серцю вигуки "Слава Україні!!! ", в очах блискає сльоза, коли, побачивши нас, плачуть українці, які проживають тут давно. " На дні фестивалю приїхати - це щастя, - каже мені жінка за парканом, - але не жити тут 20 років! Любіть Україну і живіть на Батьківщині!!!"

Як же я її розумію, і ще більше гордості сіється в серці за нашу землю, за наш талановитий народ. Робимо зупинку в нашому дефіле і танцюємо наше ...українське для неї...

Ще одна неочікувана мить. Поміж фестивально-карнавальної ходи нас просять зупинитися і вмикають наш гімн!!!! Gracie, Italy!

Даю декілька інтерв'ю для телебачення щодо ситуації на моїй землі. І кожне з них завершую: " Україна була, Україна є, Україна буде! " І в цей момент вже починають плакати наші італійські гіди та оператори.

Концерти на сцені дивовижного місцевого цирку, на центральній площі під жовто-блакитними прожекторами, виклики "на біс" після Гопака..... Все це...зберігаємо у наших українських серцях назавжди.

Gracie for Nikole Nikolette, що була з нами усі ці дні.

Ми повернемося в Кастровіларі обов'язково!

Дякую, Italy!
Ti amo my Ukraine!

Фото зі сторінки Ольги Галак у Фейсбук


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації