Народний ансамбль танцю «Неогалактика» з Чернівців представив Україну на міжнародних фольклорних фестивалях у Греції

Народний ансамбль танцю «Неогалактика» (м. Чернівці) вчергове мав честь представляти Україну на фольклорних ювілейних міжнародних фестивалях, що проводилися у Греції.

Народний ансамбль танцю «Неогалактика» (центр дитячої та юнацької творчості м. Чернівці, керівники Ольга та Неоніла Галак) вчергове мав честь представляти Україну на фольклорних ювілейних міжнародних фестивалях, що проводилися у Греції Міжнародною радою організацій фольклорних фестивалів та народного мистецтва (CIOFF) в партнерстві та під егідою ЮНЕСКО.

Зокрема, з 6 по 9 травня на теплих берегах Егейського моря в грецькому містечку Перея – передмісті Салоніків, на 15-тому міжнародному фестивалі традиційних народних танців у виконанні дітей та підлітків колектив «Неогалактика» представив свою танцювальну програму, яка складалася з прекрасних українських хореографічних композицій. А з 10 по 14 травня талановиті вихованці Неогалактики кожним витонченим рухом підкорювали серце Еллади на 30-му ювілейному Міжнародному фольклорному фестивалі «Дитячі культурні зустрічі» (м. Кардиця, Греція).

Ольга Галак, керівник ансамблю каже: «З якою гордістю наші діти вимальовують кожен рух... Бо цей фестиваль вже вкотре підтверджує, що український народний танець різноманітний, цікавий, професійний, яскравий, видовищний!!!! Сотні глядачів на фестивалі приходять, щоб наповнити свої серця емоціями саме від українського хореографічного мистецтва.

Пишаємося, що ми з України! Через танці, яскраві костюми та граційні рухи наші талановиті діти демонстрували глядачам та гостям фестивалів неповторний менталітет українського народу, незламний дух нації, високі патріотичні почуття, естетичний смак та невимовну любов до рідного краю – викликаючи щоразу шквал оплесків та вигуків «Слава Україні!».

Вкотре безмежно дякуємо нашим захисникам за те, що наші діти мають можливість вчитися, тренувати, займатися, танцювати, вдосконалювати свої уміння та навички та нести українську культуру у світ.

ДОВІДКА: Фестивалі організовано Міжнародною радою організацій фольклорних фестивалів та народного мистецтва (CIOFF), проводяться щороку в партнерстві та під егідою ЮНЕСКО та мають на меті збереження культурного надбання кожного народу, сприяють різноманітним діям на користь культурного розмаїття, міжкультурного діалогу чи культури миру шляхом реалізації конкретних програм, організації зустрічей, семінарів і культурних конференцій. Під час фестивалів діти не тільки демонструють культуру власного народу, а й мають змогу поділитися народними традиціями свого народу та своїми навиками з іншими учасниками фестивалю через розважальні заходи, ігри, танці та пісні.

Наталія ЯКИМЧУК, речниця ансамблю «НЕОГАЛАКТИКА»


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації