На двох локаціях та без абонементів: яким буде Одеський кінофестиваль у Чернівцях

З 19 по 26 серпня у Чернівцях відбудеться 14-ий Одеський міжнародний кінофестиваль. На ньому покажуть десять повнометражних фільмів національного конкурсу та окремо оцінюватимуть закордонні стрічки. Покази будуть на двох локаціях міста. Також відмовилися від продажу абонементів – натомість глядачі зможуть купити квиток окремо на кожний фільм.

"Фестиваль на три міста"

Цьогоріч Одеський кінофестиваль відбудеться у трьох містах, каже директорка культурно-мистецького центру імені Миколайчука Тетяна Д’яченко, пише Суспільне.

Фестиваль розпочнеться в Одесі показом фільмів про місто – перелік стрічок буде відомий згодом. Водночас офіційне відкриття фестивалю відбудеться показом українського фільму "Довбуш" у Чернівцях.

"Одеський фестиваль має бути в Одесі – це знаково для них та показує одеситам, що не зважаючи на війну, вони – важливі", – каже Д'яченко.

У Чернівцях проходитиме на двох локаціях: у кіномистецькому центрі імені Івана Миколайчука на вулиці Головна, 140 та у кіноконцертній залі кінотеатру "Чернівці" на вулиці Університетська, 10. Зокрема, у кінотеатрі планують зробити ремонт, на це очікують фінансової підтримки з міського бюджету.

"Одеський фестиваль буде відрізнятися від Миколайчук Open тим, що конкурсні програми будуть на різних локаціях. Також плануємо організовувати заходи за межами кінотеатрів – можливо у готелі "Буковина" або на території університету".

Після завершення основної частини фестивалю 26 серпня, також буде частина програми у Польщі – там також планують організовувати заходи.

Фото: Odesa International Film Festival / Facebook

Програму фестивалю ще не затвердили

- Програма українських фільмів майже готова, - каже Д'яченко. - На сторінці фестивалю у Facebook вже можна переглянути більшість фільмів, які показуватимуть глядачам. У програмі Національного конкурсу — десять повнометражних фільмів. Зокрема, за нагороди змагатимуться ігрові та документальні стрічки.

Закордонну програму планують оголосити за тиждень.

"Щодо гостей, то поки триматимемо інтригу, бо через війну люди досі вирішують, коли приїздити. Також не буде червоної доріжки, але маємо дуже цікаву альтернативу. Навіть з доріжками будемо дивувати".

За її словами, попередньо на фестивалі не буде абонементів, тому квитки продаватимуть окремо на кожен фільм. Орієнтовна вартість квитків – 100 гривень, а для студентів та пенсіонерів – 50 гривень.


 Купити квартиру в Чернівцях
Коментарі:
Більше новин по темі:
Не пропускайте важливих новин!
Увімкніть сповіщення, та отримуйте новини моментально після публікації